Politika

Érzékeny ponton támad Magyar Péter: Óriásit fog szólni, ha összejön

A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter, közérdekű adatigényléssel fordult a Honvédkórházhoz és a Belügyminisztériumhoz, hogy fényt derítsen arra, hányszor részesültek kormánytagok, államtitkárok, képviselők és családtagjaik VIP-ellátásban.


Aki másnak vermet ás, maga esik bele

– írta Magyar Péter közösségi oldalán.

A politikus úgy fogalmazott: “Közérdekű adatigényléssel fordulok a Honvéd Kórházhoz és a fenntartó Belügyminisztériumhoz, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők és családtagjaik hányszor kaptak akár normál, akár VIP ellátást a Honvéd Kórházban.”

A lépés válaszlépésként született, miután a Magyar Nemzet egy cikkben elemezte, hogy Magyar Péter, mint Varga Judit igazságügyi miniszter házastársa, hányszor vette igénybe VIP-kórházi ellátást.


A Magyar Nemzet cikke szerint Magyar Péter és családja 2021-ben több alkalommal is VIP-szobákban részesült ellátásban a Honvédkórházban.

Erre reagálva Magyar Péter feljelentést tett, mivel véleménye szerint a lap szenzitív adatokat hozott nyilvánosságra. Közleményében visszautasította a vádakat, hangsúlyozva, hogy soha nem kezelték a Honvédkórházban, és elutasította a VIP-ellátásról szóló állításokat.


Magyar Péter most azt követeli, hogy az ő helyzetéhez hasonlóan a kormánytagok, képviselők és családtagjaik egészségügyi ellátásának részletei is kerüljenek nyilvánosságra. A Tisza Párt elnöke szerint csak így lehet tisztázni, hogy politikai vezetők mennyiben élnek a VIP-ellátás lehetőségeivel.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára már korábban is foglalkozott Magyar Péter kórházlátogatásaival, és többször kifogásolta az elnök viselkedését. Takács Péter szerint Magyar Péter jogszerűtlenül használta ki a VIP-ellátás lehetőségeit, és zavaróan viselkedett az egészségügyi dolgozókkal szemben, akadályozva a kórházak működését.

Az államtitkár egy sor konkrét esetet is felsorolt, amikor Magyar Péter látogatásai hátráltatták a kórházi munkát. Példaként említette, hogy Magyar Péter Szolnokon hétvégén rendelte be a kórház vezetőségét, és hőmérőt vitt magával egy augusztusi látogatás során a kórtermek hőmérsékletének ellenőrzésére.


Takács Péter szerint Magyar Péter tevékenysége „nonszensz” és „bolsi tempós”, és azt állította, hogy az elnök ezen akcióival saját magánéleti botrányairól próbálja elterelni a figyelmet.

Magyar Péter adatigénylése a közéletben komoly vitát indíthat el a politikusok és családtagjaik egészségügyi ellátásának átláthatóságáról. A kérdés, hogy a közérdek jogán mennyire lehet betekintést nyerni az ilyen típusú adatokba, érzékeny területnek számít, különösen a VIP-ellátás kérdéskörében, ahol a politikai és a társadalmi feszültségek könnyen felszínre kerülhetnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top