Politika

Frappáns: így bosszulják meg a diákok, amiért elvették a telefonjaikat

Okostelefon kellene a töriatlaszhoz, és ezentúl a digitális ebédjegyet is ki kell nyomtatni – egy sor furcsaságot szül az újonnan bevezetett telefontiltás az iskolákban


Szeptember 1-jétől az iskoláknak el kell venniük a telefonjaikat a diákoktól a tanítás idejére. A rendelet szerint a gyakorlatban az iskolák házirendje szabályozza majd, milyen módon gyűjtik be, hol tárolják és a tanítási nap végén hogyan adják vissza a készülékeket a diákoknak – amint arról a Blikk is beszámolt.


Az új szabályozás gyakorlatba ültetése azonban több kérdést is felvet, és új problémákat is okoz. Az Eduline gyüjtéséből például kiderült, hogy

  • a digitális ebédjegyet ezentúl kinyomtatva kell magánál hordaniuk a gimnazistáknak, tekintve, hogy okoseszköz nem lehet náluk;
  • de a jelenleg forgalomban lévő középiskolai történelematlasz használatához is okostelefont ajánlanak a kiadvány hátlapján.

Nem kell félteni a diákokat sem

A közvélemény nem ért egyet az újonnan bevezetett szabályozással, a diákok pedig egészen színes repertoárral fejezik ki nemtetszésüket. A Blikk arról írt, hogy pókert, walkmant vittek magukkal a suliba.


Máshol az egyik osztály öt perc különbséggel állított be ébresztőt, így egész nap zengett az igazgatói iroda.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top