Politika

Hatalmas baj készül: Orbánék csak tehetetlenül bámulnak

A nyár utolsó heteiben valósággal berobbant a szamárköhögés, hetente duplájára, sőt triplájára is emelkednek az esetszámok, érdemi lépésről mégsem hallani a kormány részéről – írja a Magyar Szocialista Párt.


Kis Andrea az MSZP elnökségi tagja hangsúlyozta: hetekkel ezelőtt hívtam fel a kormány figyelmét a vakcinahiányra, és kértem, a helyzet súlyosságát érzékelve, azonnal avatkozzanak közbe és oldják meg az oltóanyaghiányt, hiszen ez rendkívül fontos a kismamák és gyermekeik számára.

 

A politikus szerint érthetetlen, miért nézi teljesen tétlenül a fideszes kormányzat, ahogy a szamárköhögés egyre csak terjed Magyarországon.

Miközben tétlenkedik a kormány, addig a nyár második felében a szamárköhögés esetszámai hetente a sokszorosára növekedtek.

Ez pedig a csecsemőkre különösen nagy veszélyt jelent, hiszen az első pár hónapban csak édesanyjuk antitestjein keresztül lehetnek védettek, ez azonban ma nagy nehézségekbe ütközik, hiszen hiánycikk hazánkban a betegség elleni vakcina.


Július közepétől egyre több esetszámot jelentenek, összességében pedig elmondható, hogy minden negyedik fertőzött, csecsemő. Jól mutatja, milyen vészesen terjed a járvány, hogy az év első felében mindösszesen 28 kisbaba fertőződött meg, az azóta eltelt időszakban pedig 95. Az eddigi két halálesetben is két, egy évnél fiatalabb baba vesztette életét.


A magát családbarátnak valló kormány miért nem tesz semmit hetek óta a szamárköhögés megfékezéséért? Nem lehet tovább várni, azonnali lépésekre van szükség, a kismamáknak minden esetben biztosítani kell az oltóanyagot!

Elfogadhatatlan, hogy az egészségügyet mára annyira lezüllesztette a Fidesz, hogy a klíma- és a szakemberhiány, valamint az áldatlan épületállapotok mellett már oltóanyagból sincs elég. Nem kerülhet emberéletekbe a kormány felelőtlen politikája!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top