Politika

Várkonyi Andrea mikrofonja bekapcsolva maradt: ettől falnak mész

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc új szerepben tetszelegnek: a jótékonykodó gazdagok képében próbálnak megjelenni a nyilvánosság előtt. Várkonyi mikrofonja bekapcsolva maradt: csak erre tudunk gondolni, mivel szándékosan ekkora sületlenségeket biztos nem mondott volna kihangosítva.


A Mészáros Alapítvány kuratóriumának elnökeként Várkonyi Andrea nagy szavakkal beszél a tanulás fontosságáról Balatonalmádiban, és arról, hogy a fiataloknak milyen lehetőségeket kínálnak. Mészáros Lőrinc pedig a társadalmi felelősségvállalásról szónokolt, mintha valami mesebeli jótevő lenne. Ám mindketten elfelejtik, hogy az emberek emlékeznek a múltjukra, és az őket körülvevő valóságra.

Várkonyi Andrea három egyetemi diplomával büszkélkedik: egészségügyi közgazdász, orvos és pszichológus. Azonban mindezek ellenére az élete végül nem a tanulásból és tudományos karrierből ismertük meg őt jobban, hanem abból, hogy Mészáros Lőrinc felesége lett.

A tanulás valóban szabadságot ad bizonyos helyeken. Az ő esetében viszont inkább a hatalomhoz való közeledés, és az ebből származó előnyök adják a szabadságot. Az a hamis illúzió, amit előad, hogy ő és férje a jótékonyság és a társadalmi felelősségvállalás képviselői, egy újabb maszlag. Ők az Orbán-kormány kegyeltjei, akik hatalmas vagyonukat állami megrendelésekből és közbeszerzésekből gyarapították.


Magyarországon a tanulás önmagában sem szabad. Kirúgott iskolaigazgatók, a tankerülethez nem alkalmazkodók ellehetetlenítése, központi, agymosó tanmenet, a tanári autonómia szabadságának teljes hiánya jellemzi. Míg Európában a gondolkodás képességének elsajátítását, a technikai vívmányok helyes és hasznos használatát szorgalmazzák, nálunk begyűjtik a telefonokat, és megmondják, milyen történelemhamisító ismereteket kell bemagolnunk épp.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esetében a jótékonykodás csak egy újabb PR-fogás, egy eszköz arra, hogy tovább építsék az imázsukat és biztosítsák a hatalmukat. Közben alig várják, hogy visszamehessenek a luxusjachtra.


Élete során rájött – és ezt próbálja 17 éves lányának is átadni –, hogy a legnagyobb szabadságot a tanulás adja. A tanulással érhetik el a fiatalok, hogy a későbbiekben csak olyan dolgokat csináljanak, amiket szeretnek, és annál boldogabb érzés nincs, mint ha valaki abban dolgozik, amit szeret – foglalta össze. Ő úgy döntött, Mészáros Lőrincet szereti.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top