Politika

Átlátszó: új, 9 milliárdos repülővel közlekedik Mészáros Lőrinc

Légi és hajózási útvonalak, radarképek összevetésével az Átlátszó arra jutott, hogy egy frissen forgalomba állított Bombardier Challenger 3500 lehet Mészáros Lőrinc és körének új magánrepülője.


Az Átlátszó cikke szerint a milliárdos többször is utazott már az osztrák OE-HOZ lajstromjelű Bombardier Challenger 3500 privát jetttel, amely  2024. június 12-én tette meg az első próbaútját az észak-amerikai kontinensen, Kanadában – írja az összeállítást szemléző 24.hu.


Az akkor még kanadai lajstromjelzéssel (C-GOWO) repülő magángép további öt próbautat követően 2024. július 1-jén repült át Bécsbe, az osztrák üzembentartójához, majd onnan pár nappal később Budapestre. Valószínűleg nem véletlen egybeesés, hogy a milliárdos vállalkozó családja által használt helikopter (OE-XWY) épp aznap repült ki Bécsbe a magánrepülőgéphez, majd a két légijármű szinte egyszerre érkezett hazánkba.

A magánrepülőgép első útjai is tovább erősítették a feltételezett kapcsolatot a felcsúti vállalkozó körével. A privát jet a hazánkba érkezését követően két nappal ugyanis már a dél-francia Hyėres-be, majd onnan még aznap Mallorca szigetére, Palma di Mallorca-ba repült. A MarineTraffic hajóútvonal- és tengeri analitika szolgáltató adatai alapján a Mészáros érdekeltségébe tartozó Rose d’Or luxusjacht is pont ekkor horgonyzott le a város kikötőjében.


A minden jel szerint Mészáros Lőrinc által használt magángép 2024-es modell, újonnani ára 27 millió dollár, azaz 9,6 milliárd forint. Az éves fenntartási költsége kevéssel 3 millió dollár, vagyis 1 milliárd forint felett jár. Ez csaknem 7 ezer dolláros, azaz 2,5 millió forintos költséget jelent óránként az Aircraft Cost Calculator oldal adatai alapján, áll az Átlátszó cikkében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top