Politika

Beindulnak a tisztogatások a Fideszben, az új jelszó: Hulljon a férgese

Új hangvételt vett a kormánymédia, jelezve, hogy megérkezett az új verict a jobboldalon. A sorozatos botrányok pedig változást indítottak a kormányoldalon, úgy tűnik mostantól megszünt a védelem.


A Mandiner jobboldali véleményvezére, Kohán Mátyás nemrég éles retorikával válaszolt Orbán Balázsnak egy podcastbeszélgetés során.

Kohán véleménye szerint „hulljon a férgese”. Mindezt  Bese Gergő plébános ügyében fogalmazta meg, miután a dunavecsei pap állítólag melegpartikon vett részt, és intim kapcsolatot ápolt férfiakkal.

Orbán Balázs Orbán Viktor politikai igazgatója pedig erre azt válaszolta, hogy egyetért a megjegyzéssel.


Bese Gergő ügyével kapcsolatban különösen érdekes, mivel a kormánymédia figyelemre méltó kettős mércét alkalmazott az eset kapcsán. Miközben korábban Bese rendszeresen szerepelt a Mandiner oldalán és podcastekben, a botrány kirobbanásakor a lap csendben maradt.

A Mandiner eleinte csupán egy félmondatban említette Besét egy demokráciáról szóló cikkben, és igyekezett a plébános nevét eltüntetni a korábbi anyagokból. Például eltávolították azt a podcastot is, amelyben Bese az olimpiai megnyitóról vagy Magyar Péter esetéről beszélt.

A Válaszonline hozta nyilvánosságra, hogy a legfelsőbb kormányzati köröket is elérte az a jelentés, amely Bese Gergő állítólagos magánéleti viszonyairól szól. A vádak hatására Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek azonnal felfüggesztette Besét papi szolgálatából. Bár az ügy nagy port kavart, a kormánymédia, különösen a Mandiner, hosszú ideig kerülte, hogy foglalkozzon vele.


Csak azután, hogy a Pesti Srácok is beszámolt a Bese-ügyről, kezdett el foglalkozni a témával a Mandiner. A kezdeti hallgatás és az anyagok eltávolítása azonban azt a benyomást kelti, hogy a kormánymédia nem minden botrányt kezel egyformán.

Kohán Mátyás „hulljon a férgese” kijelentése azt sugallja, hogy bizonyos ügyekben a kormányoldal erőteljesen elítélő álláspontot képvisel, míg más esetekben inkább a hallgatást választja, ha az érintett személy korábban közel állt a kormányhoz.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top