Politika

Magyar Péter borított: A legsúlyosabb dologgal vádolja Orbánt

Magyarország lakosságának 68 százaléka, köztük a Fidesz szavazók jelentős része is elvárja, hogy az ország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez – jelentette ki Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Facebook-bejegyzésében.


Szerinte a korrupció elleni harc egyik fontos lépése lenne a csatlakozás, hiszen már szinte minden uniós tagállam tagja az uniós nyomozószervnek, amely az EU-s forrásokkal kapcsolatos csalásokat vizsgálja.

 

Magyar Péter szerint Orbán Viktornak és kormányának nyíltan színt kell vallania, miért akadályozza ezt a lépést.

A Tisza Párt elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon a konzervatív becslések szerint 3-5000 milliárd forint tűnik el évente a korrupció, a túlárazott közbeszerzések és a felesleges beruházások miatt, ami nagyrészt uniós forrásokat érint.

Ez súlyos teher az ország költségvetésére és komoly akadálya a fejlődésnek. Magyar Péter arra kérdezett rá, hogy Orbán Viktor miért akadályozza a csatlakozást, utalva a miniszterelnök vejére, Tiborcz Istvánra, aki ellen korábban uniós vizsgálatok folytak.


 „Miniszterelnök úr, igazak azok a hírek, hogy a saját veje, Tiborcz István szabadlábon tartása miatt nem akar csatlakozni Magyarország az Európai Ügyészséghez?”

– tette fel a kérdést Magyar Péter, utalva arra, hogy Tiborcz az elmúlt évtizedben több mint 500 milliárd forintos vagyont szerzett, amelynek jelentős részét kormányzati és uniós források felhasználásával érte el.

A bejegyzésében Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a kormány korrupciós ügyei miatt Magyarország uniós forrásainak egy részét felfüggesztették. Az elmaradt fejlesztések különösen az egészségügyben és a közlekedésben okoztak komoly problémákat. Magyar szerint ezek az ágazatok súlyos károkat szenvedtek el a pénzhiány miatt, és sok fontos beruházás leállt.

– „Önnek tényleg fontosabb a családja további gazdagodása, mint a magyar emberek egészsége és biztonságos közlekedése?” –

zárta bejegyzését a Tisza Párt vezetője, egyértelműen felelőssé téve a kormányt az országot érintő problémákért.


Az Európai Ügyészség (EPPO) feladata, hogy kivizsgálja az uniós költségvetés elleni bűncselekményeket, különösen a csalásokat, korrupciót és határokon átnyúló áfacsalásokat. M

agyarország jelenleg nem tagja az EPPO-nak, noha a legtöbb uniós tagállam csatlakozott. Az ellenzéki pártok és civil szervezetek régóta követelik, hogy Magyarország is lépjen be, mivel szerintük ez jelentős előrelépést jelentene a korrupció elleni harcban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top