Politika

Megint rosszul járnak a nyugdíjasok

Az MSZP már korábban figyelmeztetett, hogy idén az idősek sem nyugdíjprémiumra, sem nyugdíj-kiegészítésre nem számíthatnak. Ezt most egy nyugdíjszakértő is megerősítette, és a Pénzügyminisztérium sem cáfolta a hírt. A pluszpénz elmaradása különösen nagy terhet ró a kisnyugdíjasokra, ezért a kormánynak sürgős megoldást kell találnia.


A nyugdíjprémium elmaradásának oka, hogy a magyar gazdaság az előre jelzettnél is rosszabbul teljesít, ami a kormány hibás politikájának következménye.

 

Bár Varga Mihály pénzügyminiszter 4 százalékos gazdasági növekedést jósolt, a valóságban ez az érték a felét sem éri el, miközben a nyugdíjprémium kifizetéséhez 3,5 százalékos GDP-növekedés szükséges.


Az infláció szeptembertől növekszik, és decemberre várhatóan eléri az 5 százalékot, de mivel nem haladja meg a 6 százalékot, nyugdíj-kiegészítés sem lesz.

Ezek a fejlemények egyértelműen mutatják, hogy az Orbán-kormány gazdasági és nyugdíjpolitikája egyre nehezebb helyzetbe hozza a kisnyugdíjasokat. Az elmaradó emelések különösen azoknak fognak fájni, akik 100.000 forint vagy annál is kevesebb nyugdíjból élnek.

Az MSZP szerint felelős kormány nem hagyhatja az időseket olyan helyzetbe kerülni, hogy télen választaniuk kelljen a számlák kifizetése, a tűzifa megvásárlása, a gyógyszerek kiváltása vagy az élelmiszerek beszerzése között.


Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány sürgősen vizsgálja felül nyugdíjpolitikáját, akadályozza meg a nyugdíjak további elértéktelenedését, és különösen támogassa a kisnyugdíjasokat. A párt szerint vissza kell térni a svájci indexáláshoz, de a legjobb megoldás az lenne, ha a nyugdíjak emelése a bérnövekedéshez igazodna.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top