Politika

Orbánék mindent megtesznek, hogy ne derüljön ki semmi az ország eladósításával kapcsolatban!

A kormány továbbra is titkolja, miért adósították el az országot, mire költik a Kínától felvett 1 milliárd eurós hitelt.


Tóth Bertalan írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy a kínai hitellel kapcsolatos részleteket megismerhesse, ugyanis korábban sem Tállai András államtitkár, sem pedig Nagy Márton gazdasági miniszter nem adott rá kielégítő választ.

Az MSZP-s politikus bejegyzésében most arról adott hírt, hogy megjött Tállai úrtól a második „válasz”; ebben azt írja: „Az azonos témában korábban benyújtott írásbeli kérdésére adott, 2024. augusztus 29-én kelt válaszomat továbbra is fenntartom.”

Így tesz eleget a magyar Pénzügyminisztérium a parlamenti képviselőket jogosan megillető, törvénybe foglalt tájékoztatási kötelezettségének

– emeli ki Tóth Bertalan, majd hozzátette, hogy az államtitkár egy fél szót sem vesztegetett a főnöke Magyar Nemzetben tett ígéretére, hogy kezdeményezni fogja a banktitok feloldását, hogy hozzájáruljanak a nyilvánosságra hozható információk bővítéséhez a hitelszerződés ügyében.


Külön pikantériája az óriási kínai hitelnek, hogy épp kiderült: Orbán Viktor családja szállítja a követ a Budapest-Belgrád vasútvonal építkezéséhez.

Ez az a beruházás, ami számítások szerint 979 év alatt térülhet meg, és Magyarországon minden egyes kilométere 1,4 milliárd forinttal lesz drágább, mint Szerbiában.

Tóth az alábbi kérdéseket intézte Varga Mihályhoz:


  1. Pontosan milyen „infrastruktúra-fejlesztéseket” terveznek megvalósítani a hitelösszegből?
  2. Felhasználtak-e belőle a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret működtető gazdasági társaságnak, illetve az azt tulajdonló társaságnak a megvásárlásához?
  3. Milyen területen, milyen szerződéses részek banktitok alól történő feloldását kezdeményezték, és várhatóan mikor lesz erre válasza a kínai félnek?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top