Politika

Velünk ki törődik? NYUGDÍJAS hölgy nyílt levele a kormánynak!

Az infláció egyre nagyobb terhet ró a magyar nyugdíjasokra, akik már így is nehézségekkel küzdenek a fix bevételeikből való megélésben.


Az alapvető élelmiszerek, a közüzemi számlák és a gyógyszerek költségei folyamatosan növekednek, miközben a nyugdíjak nem tartanak lépést ezekkel az áremelkedésekkel. Egyre több idős ember kényszerül arra, hogy döntést hozzon: az ételre vagy a szükséges gyógyszerekre költ. Ebben a súlyosbodó helyzetben egy 71 éves asszony nyílt levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy ráirányítsa a figyelmet az idősek kilátástalan helyzetére.

Az idős hölgy olvasói levele:


Tisztelt Orbán Viktor!

Engedje meg, hogy 71 éves nyugdíjasként egy egyszerű, de sokakat érintő kérdést tegyek fel: hogyan éljük túl ezt a hatalmas áremelkedést? Nyugdíjunk minden hónapban ugyanannyi, de az árak napról napra emelkednek. Egyre nehezebb megfizetni a mindennapi kiadásokat, legyen szó élelmiszerről, gyógyszerekről vagy akár csak a rezsiről. A nyugdíjasok többsége, mint én is, évtizedeken át dolgozott, hogy tisztességes életet élhessen. Most pedig attól kell félnünk, hogy hónap végén már nem lesz mit az asztalra tenni.

Tudom, hogy a világban gazdasági nehézségek vannak, de mi, idősek, nem érhetjük meg, hogy a tisztes megélhetésünket kockára tegyük. Miért van az, hogy az infláció következtében egyre többen kényszerülnek arra, hogy válasszanak a gyógyszerek és a napi étkezés között?

 

Kérem, hogy gondoljanak ránk, nyugdíjasokra is, amikor gazdasági döntéseket hoznak! Szükség lenne valamilyen kompenzációra, hiszen a nyugdíjak már nem tudják követni a növekvő költségeket. A rezsiemelkedés és a mindennapi kiadások szinte lehetetlenné teszik, hogy a nyugdíjból tisztességesen megéljünk. Hogyan védjük meg magunkat, ha a kormány nem áll mellénk?


Várom válaszát, és remélem, hogy a jövőben lesz lehetőség a nyugdíjasok helyzetének javítására. Ha nem lesz, akkor előre mondom, mindenféle köntörfalazás nélkül: megdöglünk. Ha ezt várja, jó úton jár.

Tisztelettel:
Egy aggódó, 71 éves nyugdíjas
2024. szeptember 18.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top