Politika

Megtört Orbán: Végrehajtja Magyar Péter követelését

Magyar Péter a tegnapi napon felszólította a minszterelnököt, hogy minden külföldi útját halassza el az árvizi helyzet miatt.


A politikus felhívásában úgy fogalmazott:

Minden idők egyik legnagyobb árhulláma éri el éppen hazánkat a Dunán. Javaslom Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy mondja le jövő heti strasbourgi utazását, kérje az Európai Parlamentet a vita elhalasztására és irányítsa személyesen az árvízi védekezést.

Az éppen hivatalban lévő hajóskapitánynak ilyenkor a parancsnoki hídon a helye. A jövő héten nem a vitának, hanem a nemzeti összefogásnak van itt az ideje.


Erre válaszul Pintér Sándor belügyminiszter után Orbán Viktor miniszterelnök is bejelentette, hogy az árvízhelyzetre való tekintettel minden külföldi programját elhalasztja.

Mindez azért izgalmas, mert már sokadik hónapja a Fidesz nem kezdeményezője az eseményeknek, hanem csak kullog az események után. Valójában Magyar Péter ügyes taktikával szorította Orbán Viktort sarokba, aki nem tehetett mást mint belesétált “Magyar Péter utcájába”.

Orbán Viktornak valójában előbb kellett volna bejelentenie, hogy nem vesz részt külföldi utakon, mégis ez a fajta fáziskésés azt jelzi, Orbánék megtörtek.


Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke vasárnap közösségi oldalán posztolt arról, hogy a párt hivatalos levélben kérte Roberta Metsola-t, az Európai Parlament elnökét, hogy tegye lehetővé Orbán Viktor számára a szerdára tervezett strasbourgi vita elhalasztását.

A TISZA Párt álláspontja szerint nincs helye politikai vitának, amikor az országot fenyegető árvízhelyzet kezelése a legfontosabb feladat.

Magyar Péter üdvözölte a miniszterelnök döntését, kiemelve: „ember kell a gátra”.


Véleménye szerint most az összefogás és a válságkezelés az elsődleges feladat, nem pedig a politikai viták.

A szerdai strasbourgi vita elhalasztását az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, Manfred Weber is támogatta. Ő közösségi oldalán azt írta, hogy egy ilyen válsághelyzetben, mint amilyen a mostani árvíz, az emberek segítése a legfontosabb, és ez az, amire most minden erőforrást összpontosítani kell.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top