Politika

Ne számítsanak semmi jóra a nyugdíjasok – Beinthet nekik a kormány!

Katona Tamás, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának szakértője szerint a gazdaság jelenlegi rossz mutatói nem teszik lehetővé a novemberi nyugdíjkorrekciót és a nyugdíjprémium sem.


A volt pénzügyminisztériumi államtitkár a Népszavának elmondta, hogy bár ősszel emelkedni fog az infláció, az egész évet nézve azonban így sem fogja meghaladni a 6 százalékot, ezért nem lesz visszamenőleges nyugdíjkorrekció.

444.hu cikke kiemeli, hogy Katona nyugdíjprémiumra sem számít, ugyanis a gazdasági növekedés nem érte el a kifizetéshez szükséges 3,5 százalékot, miközben a költségvetés eredetileg 4 százalékos növekedéssel számolt,

ennek azonban a fele sem valósult meg.


A szakértő szerint elhamarkodott volt Varga Mihály pénzügyminiszter, amikor a szükséges adatok ismerete nélkül bejelentette a jövő évi, 3,2 százalékos nyugdíjemelést, hiszen az ehhez szükséges adatok még nem állnak a kormány rendelkezésére.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top