Politika

Dolgozni 70 évesen is? Ez Orbánék megoldása a kis nyugdíjra

Nemrégiben egy nyugdíjas olvasónk kioktató levelet írt, amelyben azt állította, hogy Magyarországon a nyugdíjasoknak is bőven van munkalehetőségük, így csak az panaszkodik, aki nem akar dolgozni. Ő maga 68 évesen jegypénztárosként dolgozik, és elmondása szerint egyáltalán nem megterhelő számára a munka. Megoldást jelent neki a kis nyugdíjra. Levelében azt is kifejtette, hogy ahelyett, hogy az Orbán-kormányra panaszkodnának, a nyugdíjasoknak inkább el kellene menniük dolgozni, hiszen „aki dolgozni akar, talál munkát.”


A levél sok olvasónál kiverte a biztosítékot, és komoly vitát váltott ki, mivel az állítások többsége nem tükrözi a valóságot, különösen azok számára, akik komoly fizikai problémákkal küzdenek, és képtelenek munkát vállalni.

Egy másik olvasónk válasza: „Az alacsony nyugdíjra nem az a megoldás, hogy dolgozni küldik őket, hanem megélhetést kell biztosítani nekik!”

Egy másik olvasónk, János élesen ellentmondott a fideszes nyugdíjas véleményének. Szerinte az Orbán-kormány feladata nem az lenne, hogy munkát biztosítson a nyugdíjasoknak, hanem hogy megfelelő nyugdíjakat garantáljon a ledolgozott évekért cserébe. „Nem azért dolgoztunk egy egész életen át, hogy 68 évesen is dolgozni kényszerüljünk a megélhetésért!” – írja válaszlevelében.


Olvasónk hangsúlyozza, hogy sok idős ember számára a nyugdíj épphogy fedezi az alapvető szükségleteket, mint a gyógyszerek és az élelmiszer, sőt, sokszor még az sem. „Egy olyan kormány, amely ahelyett, hogy megfelelő nyugdíjat biztosítana, inkább dolgozni küldi a nyugdíjasokat, kudarcot vallott. Az ilyen kormány megbukott gazemberekből áll” – írja.

Az olvasó szerint az életszínvonal javítása nem azt jelenti, hogy a nyugdíjasoknak újabb munkát kell vállalniuk. Sok idős ember már képtelen dolgozni. Egy élet munkája után elvárható lenne, hogy legalább a legalapvetőbb szükségleteikre elegendő legyen a nyugdíjuk. „A minimum, hogy a nyugdíjakból fedezni lehessen a gyógyszereket és az élelmiszert. Ezt sem tudjuk megtenni. A német nyugdíjasok üdülni mennek egész nyáron, a magyar kormány pedig dolgozni küldené a 70 éveseket? Ez a nagy gazdasági csoda?” – zárta levelét János.


Nem minden nyugdíjasnak van lehetősége és egészsége dolgozni, és a problémát mélyebben kellene kezelni. A kis nyugdíjra nem a munkavállalás kényszerítésével kellene válaszolni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top