Politika

Kitálalt a traumatológus főorvos: Erről nem mernek beszélni Orbánék

Dr. Szelényi Zoltán, az MSZP Egészségügyi Kabinetjének vezetője éles kritikát fogalmazott meg a magyar egészségügy helyzetével kapcsolatban. Az egészségügyi államtitkár által nyilvánosságra hozott adatok szerint 2023. július 23. és augusztus 28. között 191 műtétet kellett elhalasztani, mivel a kórházak klímaberendezései meghibásodtak.


Szelényi szerint a megfelelő hőmérséklet biztosítása alapvető feltétele annak, hogy egy műtétet biztonságosan el lehessen végezni. 25 fok felett ugyanis drasztikusan nő a fertőzésveszély, ami komoly egészségügyi kockázatot jelent.

„Az lenne a minimum, hogy a kormány legalább a műtőkben működőképes klímaberendezéseket biztosítson” – fogalmazott Szelényi. Hozzátette, hogy a műtétek elhalasztása elkerülhető lenne, ha a kormány elegendő forrást biztosítana a problémák megoldására.

Romló állapotú kórházak

Az MSZP szakértője szerint a klímaberendezések hibái csak egy kis szeletét képezik az egészségügyi rendszer általános problémáinak.


A magyar kórházak épületeinek jelentős része elavult és rossz állapotban van, ami tovább nehezíti a betegellátást. Az elmúlt 14 évben az egymást követő Orbán-kormányoknak lehetőségük lett volna egy átfogó kórházfelújítási és építési program megvalósítására, de Szelényi szerint ezen a téren semmi érdemleges nem történt.


Reformokat követel az MSZP

Az MSZP véleménye szerint sürgősen átfogó reformokra van szükség az egészségügyben, amelyek nemcsak a műtők megfelelő felszerelését, hanem az egészségügyi intézmények teljes körű felújítását is magukban foglalják.

A párt szerint a kormánynak végre érdemi forrásokat kell biztosítania az egészségügyi rendszer helyreállítására, hogy ne ismétlődhessenek meg a mostanihoz hasonló helyzetek, ahol a betegek szenvednek a kormányzati mulasztások miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top