Politika

Lebuktak Orbánék – Pofátlan módon átvertek mindenkit az év hazugságában

Csúnyán lebuktak Orbánék. Hiába a szabadságharcos retorika, hiába a hetvenkedés Brüsszelnek mindez valójában nem az Uniónak, hanem a magyar választóknak szóló bábozás volt amit a Fidesz eljátszott. Mondhatnánk nem is rosszul, de csúnya bukás lett a vége.


A történtet ott kezdődik, hogy Magyarország állítólag nem hajlandó kifizetni azt a 200 millió eurós összeget amelyet az Európai Unió Bírósága (EUB) szabott  ki büntetésként, amiért a kormány a menedékkérőket jogsértő bánásmódban részesítette a testület szerint.

 

A kormány eddig azon az állásponton volt, hogy nem hajlandóak kifizetni a bírság összegét. Csakhogy:

Magyar Nemzeti Bank már júniusban elszámolta ezt az összeget a fizetési mérlegben, így hivatalosan is hiány keletkezett az uniós elszámolásokban.

Az MNB adatai szerint a bírság és az ahhoz kapcsolódó büntetőkamat már megjelent a statisztikákban, ami az államháztartás külföldi tartozásait növeli. Ez egyértelműen jelzi, hogy a magyar adófizetőknek előbb-utóbb meg kell fizetniük ezt az összeget.


Ma délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök az ATV főmunkatársának kérdésére elárulta hogy a bírság összegét már beszedték, méghozzá a Magyarországon működő vállalatoktól.

A kormányfő kifejtette, hogy a félév során meghozott adóintézkedések keretében a cégektől szedték be a szükséges összeget, és ez lehetővé tette, hogy a magyar állampolgárokra ne háruljon további pénzügyi teher.

„Amit mondtam korábban, azt tartjuk: a büntetések fedezetét nem a magyar emberek fogják előteremteni”

– hangsúlyozta Orbán.


Vagyis ott vagyunk ahol a part szakad. Hetvenkedett a Fidesz, hogy nem fizetik be a bírságot, azonban már korábban bekalkulálták a bírság befizetését, majd Orbánék azt állítják cégeket adóztattak be a bírság fedezetéül, amelyet ugye nem fizetnek be. Mindezt úgy, hogy azok a cégek nyílván az extraadókat áthárították a fogyasztókra, tehát a nap végén mi magyarok fizettünk a kormány hibájából fakadólag.

Mindezt azonban egy paravánnal palástolták el Fideszék, amely most felborult és kiderült hogy a paraván mögött ott áll Orbán Viktor térdére csúszott kisgatyában.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top