Politika

Orbán ismét elhasalt – hiába szépít, mégis hatalmas pofára esés

Magyarország mégis befizeti azt a büntetést, amit az Európai Biróság rótt ki hazánkra. Orbán Viktorék korábban még hetvenkedtek de a miniszterelnök szavai szerint “most már rendben vagyunk”.


Hétfőn ismét megtartották az Árvízinfót, ahol Orbán Viktor miniszterelnök a sajtó képviselőinek válaszolt aktuális kérdésekre. Az eseményen az ATV főmunkatársa kérdezte a miniszterelnököt az Európai Bíróság által kiszabott migrációs gigabírság kapcsán, amely Magyarországot sújtotta.

 

Orbán elmondta, hogy a bírság összegét már beszedték, méghozzá a Magyarországon működő vállalatoktól.

A kormányfő kifejtette, hogy a félév során meghozott adóintézkedések keretében a cégektől szedték be a szükséges összeget, és ez lehetővé tette, hogy a magyar állampolgárokra ne háruljon további pénzügyi teher.

„Amit mondtam korábban, azt tartjuk: a büntetések fedezetét nem a magyar emberek fogják előteremteni”

– hangsúlyozta Orbán.


Mindez természetesen nem igaz, hiszen a különadókat nyílvánvalóan áthárítják a fogyasztókra ezek a cégek.

Vége közeleg az árvízi védekezésnek

Az Árvízinfón Orbán Viktor az árvízi helyzetről is részletesen tájékoztatta a nyilvánosságot. Elmondta, hogy a védekezés már a végső szakaszában jár, és kedvező meteorológiai előrejelzések miatt néhány napon belül az ország fellélegezhet. A miniszterelnök optimista hangvételű nyilatkozata szerint a Duna Bajánál délben tetőzik, és Mohácsnál is másodfokú készültségi szintet rendeltek el, ám utánpótlás nem várható, mivel újabb csapadék nincs kilátásban.


Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a védekezés költségei ezúttal jóval alacsonyabbak lesznek, mint a 2013-as dunai árvíz idején, amikor a védekezés összköltsége elérte a 19,6 milliárd forintot. A jelenlegi helyzetben mindössze 5 milliárd forint körüli összegre számítanak.

A miniszterelnök szerint az ország hamarosan megkönnyebbülhet, mivel a folyó felső szakaszán az apadás vártnál gyorsabban halad, ami hozzájárul ahhoz, hogy az árvízi helyzet kezelhető maradjon.

viaATV




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top