Politika

Figyelem! Tűzveszélyes eszköz kerülhetett forgalomba – Így ellenőrizheti hogy érintett-e

Az elektronikai eszközöket gyártó Anker vállalat bejelentette, hogy három power bank modelljét visszahívja, mivel azok tűzveszélyesek lehetnek.


A lítium-ion akkumulátorok gyártási hibái miatt túlmelegedhetnek, ami a készülékek kigyulladását okozhatja. Az érintett eszközök: Anker 334 MagGo Battery / PowerCore 10K, Anker Power Bank, valamint Anker MagGo Power Bank.

Miért veszélyesek a power bankok?

Az interneten rengeteg helyről lehet vásárolni olcsó power bankokat, amelyek sok esetben nem rendelkeznek megfelelő minőségbiztosítással. Mivel ezek az eszközök lítium-ion akkumulátorokat használnak, egy gyártási hiba, akár egy apró meghibásodás is komoly veszélyforrást jelenthet. Az akkumulátorok túlmelegedhetnek, ami tüzet okozhat.


Nem csak a kevésbé ismert márkák termékei lehetnek problémásak, népszerű gyártóknál is előfordulhatnak hasonló esetek. Korábban az IKEA is visszahívott egy terméket hasonló okok miatt. Most pedig az Anker márka döntött a visszahívás mellett.

Az érintett termékek és modellszámok

A HVG beszámolója szerint az alábbi modellszámú Anker power bankok érintettek:

  • A1642: Anker 334 MagGo Battery / PowerCore 10K,
  • A1647: Anker Power Bank,
  • A1652: Anker MagGo Power Bank.

A gyártó felhívja a vásárlók figyelmét, hogy az érintett eszközöket ne használják, és helyezzék őket biztonságos helyre. Az eszközök ellenőrzéséhez az Anker egy weboldalt hozott létre, ahol a 16 jegyű sorszám megadásával kideríthető, hogy a termék érintett-e. Ha igen, azonnal vegyék fel a kapcsolatot azzal az üzlettel, ahol a vásárlás történt, és tájékozódjanak a további teendőkről.

A tűzveszélyes eszközök kezelése

Bár a gyártó szerint csak kis számú termék lehet hibás, a veszély komolysága miatt az elővigyázatosság elengedhetetlen. Az Anker fontosnak tartja, hogy a vásárlók biztonságát garantálják, ezért döntöttek a visszahívás mellett. A hasonló problémák elkerülése érdekében mindig érdemes megbízható forrásból, ellenőrzött minőségű termékeket vásárolni.


Ha Ön is rendelkezik Anker power bankkal, mindenképpen ellenőrizze, hogy az Ön készüléke érintett-e, és szükség esetén azonnal tegye meg a megfelelő lépéseket.

Forrás: HVG




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top