Politika

Jelentkezett egy harmadik település is amely díszpolgárának akarja Mészáros Lőrincet

# Felcsút is díszpolgárrá avatta Mészáros Lőrincet


Mészáros Lőrinc, a mai Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere és Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa ismét díszpolgári címet kapott egy magyar településen. Ezúttal a felcsúti önkormányzat döntött arról, hogy elismerésben részesíti azt az embert, akihez számos fejlesztés és beruházás kötődik a kis faluban. A díjátadó ünnepségen Mészáros hálásan köszönte meg az elismerést, hangsúlyozva, hogy Felcsút és az egész Vál-völgy térsége számára kiemelt fontossággal bír, hiszen itt nőtt fel.


Felcsút, egykor egy kis ismeretlen település, az utóbbi években szorosan összefonódott Mészáros Lőrinc nevével és gazdagodott meg vele együtt. A település ma már számos fejlesztéssel büszkélkedhet, mint például a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vagy a Vál-völgyi Kisvasút. Emellett itt található Orbán Viktor vidéki rezidenciája is, ami tovább erősíti Felcsút és Mészáros kapcsolatát.

Mészáros korábban már Csíkszeredában és Eszéken is díszpolgári címet kapott, így ez a felcsúti elismerés csak további mérföldkő a már így is impozáns életúton. Az ünnepségen a díjazott arra buzdította a fiatalokat, hogy merjenek bátrak lenni és segítsék a térségük fejlődését.

Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a Magyar Államvasutak (MÁV) környezetében nem olyan könnyen kapna díszpolgári címet Mészáros, miután egyik vállalata, a V-Híd Zrt., nem tudta időben teljesíteni a rá bízott feladatokat. Ennek következtében a Szegedet Szabadkával összekötő vasúti szakasz átadása késni fog, noha korábban már beígérték az október 23-ai nemzeti ünnepre. A csúszás nemcsak kínos a vállalat számára, hanem a tervezett menetidő csökkentése miatt az utazóközönség számára is fontos lenne.


A díszpolgári címek így továbbra is vitathatók, még akkor is, ha egy adott település számára az elismerés indokolt lehet a jelentős beruházások és fejlesztések kapcsán. A közvélemény körében azonban továbbra is megosztó marad az ilyen típusú elismerések kiosztása, különösen akkor, ha azok politikai vagy üzleti kapcsolatok eredményeként jönnek létre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top