Politika

Megy a bírósági kabaré Schadl György Mercedesei körül

Schadl György „elveszett” Mercedes-ei mégiscsak meglettek – egy újságíró segített!


A végrehajtói kar korrupcióval vádolt korábbi vezetője, Schadl György, a bírósági tárgyalások során azt állította, nem tudja, hol vannak a lefoglalt luxusautói, köztük a Mercedesei. A bíróság előtt kijelentette: ha tudná, hol vannak, közölné a pontos helyszínt. Azonban a történet fordulatot vett, amikor a 24.hu újságírói utánajártak a kérdésnek és rábukkantak az autókra.

Mi is történt?

Schadl György ellen, akit Völner Pál volt igazságügyi államtitkárral együtt korrupciós vádak értek, folyamatban van a bírósági eljárás. A bíróság kérdéseire Schadl egy ponton azt nyilatkozta, hogy nem tudja megmondani, hol találhatóak a lefoglalt luxuscikkei – köztük Mercedes autói, kisrepülője és kishajója is. Schadl jelenleg házi őrizetben van, és influenszerként próbál jelen lenni a közösségi médiában, miközben a jogi eljárás zajlik ellene.


A 24.hu újságírói azonban nem elégedtek meg a homályos válaszokkal. Alapos kutatás után kiderítették, hogy az autók mégis megvannak. Az egyik Mercedes például egy budapesti autókereskedés telephelyén pihent, amelyről Schadl korábban állította, hogy nem tudott a hollétéről. Az újságírók rátaláltak azokra a nyomokra, amelyek a járművek pontos helyét felfedték, ezzel egy újabb fejezetet nyitva a korrupciós botrányban.

A jogi eljárás háttere

Schadl és Völner ügyének középpontjában egy korrupciós hálózat áll, amelyben a vádak szerint a végrehajtói pozíciók elnyeréséért cserébe kenőpénzeket fogadtak el. Az eljárás során több olyan vagyontárgyat foglaltak le, amelyeket a hatóságok szerint a bűncselekményekhez kapcsolódóan szereztek. A luxusautók, a kisrepülő és a kishajó mind részei ennek a lefoglalásnak.

Az autók hollétének „elvesztése” felkeltette a közvélemény érdeklődését, hiszen a bíróság előtt elhangzott nyilatkozatok alapján úgy tűnt, mintha ezek a nagy értékű tárgyak nyomtalanul eltűntek volna. Schadl azonban nem volt képes pontos információkat szolgáltatni, ami további kérdéseket vetett fel az üggyel kapcsolatban.

Mit jelent ez Schadl és az eljárás szempontjából?


Az autók megtalálása újabb kérdéseket vet fel Schadl állításaival kapcsolatban. Vajon tényleg nem tudta, hol vannak a járművei, vagy egyszerűen nem akart beszámolni róluk? Az újságírók felfedezései újabb figyelmet irányítanak az ügyre, amelyben már így is súlyos vádakkal kell szembenéznie.

Az ügy a korrupciós vádak és a bírósági eljárás folytatódásával egyre több részletet tár fel, amelyek mélyebben megvilágítják a végrehajtói karban tapasztalható visszaéléseket és a hatalommal való visszaélést. Schadl luxuscikkjeinek holléte csupán egy apró részlete az egész képnek, de rávilágít arra, hogy a korrupciós ügyek milyen bonyolult szövevényeket rejthetnek.

A 24.hu újságíróinak felfedezése rámutat arra is, milyen fontos szerepet játszik a sajtó az ilyen ügyek feltárásában és a közvélemény tájékoztatásában. Az autók megtalálása nemcsak Schadl nyilatkozatainak hitelességét kérdőjelezi meg, hanem újabb szálakat is felgöngyölíthet a folyamatban lévő eljárás során.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top