Politika

Sztárpapként 50 milliós lakást szerezhetett Bese Gergő

Sztárpapként 50 milliós lakást szerezhetett örökléssel Bese Gergő


Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kap a történelmi egyházak papjainak vagyonszerzési gyakorlata, különösen a katolikus egyházon belül. Bese Gergő Péter, a korábban NER-közeli sztárpapként ismert lelkész, akit melegpornós botránya miatt felfüggesztettek, szintén a nyilvánosság célkeresztjébe került. A Magyar Hang értesülései szerint Bese nemcsak a médiában szerzett hírnevet, hanem komoly vagyont is felhalmozott, amelynek egyik eleme egy 50 millió forint értékű budapesti lakás.

Erkölcsi kérdések a papok vagyonszerzése körül

A Magyar Hang felvetette, hogy az egyházakban elterjedt gyakorlat szerint a papok gyakran kihasználják idős híveik magányát és szellemi hanyatlását, hogy rávegyék őket: ne az államra hagyják ingatlanjaikat, hanem őket nevezzék meg örökösnek. Bár ez a gyakorlat nem sért közvetlenül törvényt, komoly erkölcsi kérdéseket vet fel, mivel az idős emberek kiszolgáltatottságára alapozza a vagyonszerzést.


Bese Gergő és az örökölt III. kerületi ingatlan

Bese Gergő egy III. kerületi, Bogdáni úti lakást szerzett örökléssel, amelyet később közel 50 millió forintért hirdettek meg eladásra az Ingatlan.com oldalon. A tulajdoni lap szerint Bese örökösödés útján jutott hozzá az ingatlanhoz. Az egykori tulajdonos, egy idős orvosnő neve összefüggésbe hozható Bese édesanyjának civil szervezetével, a Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület (KEFE) honlapján megjelenő cikksorozat révén. Az orvosnő „A szabadság szentje” címmel publikált cikkeket a honlapon.

A lakás eladását illetően a Magyar Hang munkatársa felkereste a hirdetést kezelő ingatlanirodát, ahol közölték, hogy az ingatlan már elkelt, és a szerződéskötési folyamat éppen zajlik.

Külföldi ingatlan Međjugorjéban?


A Magyar Hang továbbá feltárta, hogy Bese Gergőnek egy másik értékes ingatlanja is lehet, ezúttal a Bosznia-Hercegovinában található Međjugorje településén. A híres katolikus zarándokhelyen egy, a Booking.com-on meghirdetett szálláshelyhez Bese nevét társították. A hirdetés szerint Bese Gergő Péter a szállásadó, és három szobát kínálnak bérbe, szobánként 40 euró/éjszaka áron, kizárólag készpénzes fizetést elfogadva. Bár a Magyar Hang nem tudta hivatalosan ellenőrizni az ingatlan tulajdonjogi helyzetét a helyi nyilvántartásban, a szálláshely leírása és a név alapján arra következtettek, hogy a pap valószínűleg kapcsolatban áll az ingatlannal. – számolt be róla a 24.hu

Válasz nélkül maradt kérdések

A lap kérdéseket küldött Bese Gergőnek mind a budapesti, mind a međjugorjei ingatlanokkal kapcsolatban, azonban egyelőre nem érkezett válasz. Az ügy további kérdéseket vet fel nemcsak a pap vagyonszerzési módszereiről, hanem a katolikus egyház egyes papjainak anyagi gyarapodását övező erkölcsi dilemmákról is.


Az eset rávilágít arra, hogy az egyház és a papok anyagi helyzete nem mindig felel meg a hívek által elvárt erkölcsi normáknak, és további vizsgálódást igényel, hogy megértsük, milyen mértékben vált szokássá az idős hívek ingatlanjainak ilyen módon történő megszerzése.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top