Politika

A Kossuth Rádióban nagyobb balhé volt: Itt tudja visszahallgatni Magyar Péter interjúját

Csütörtök reggel a Kossuth Rádió és az M1 vendége volt Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki szokatlanul hosszú idő után kapott lehetőséget a közmédiában való megszólalásra.


Az interjúk már előre feszültséget ígértek, hiszen Magyar korábban többször is kritizálta a közmédiát annak politikai elfogultsága miatt, és tüntetést is szervezett az állami média székháza elé.

A pártelnököt eredetileg a fővárosi közgyűlés ügyeivel kapcsolatban hívták meg, azonban a beszélgetések iránya hamar eltért a meghatározott témától. Magyar Péter az M1-en adott interjújában is keményen bírálta a közmédiát, de a Kossuth Rádióban még nagyobb balhé bontakozott ki.

A „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorban a pártelnök dominálta a beszélgetést, gyakorlatilag a műsorvezetőnek alig volt esélye szóhoz jutni.

 


Élő bejelentkezés és kritika

A stúdióból kilépve Magyar Péter azonnal élőben jelentkezett be saját csatornáján, ahol kifejtette véleményét a rádiós szerepléséről. Azt mondta, hogy a közmédiás „interjút” csak azoknak ajánlja, akik szeretik a politikai mazochizmust.

 


Bírálta a közmédia működését, amelyet fideszes propagandagépezetnek nevezett, és felrótta, hogy hónapok óta nem kapott lehetőséget nyilvános megszólalásra az állami platformokon.

Tüntetés a közmédia ellen

A feszültségek előzménye, hogy Magyar Péter tüntetést szervezett a közmédia épülete elé október elejére. A Tisza Párt elnöke szerint a közmédiában gyakorlatilag nem kapnak teret azok a politikai erők, amelyek kritikát fogalmaznak meg a kormány politikájával szemben. Ezzel összefüggésben a pártelnök még a júniusi önkormányzati választások előtt is nyomást gyakorolt a közmédiára, hogy megszervezzenek egy vitát a listavezetők között – amit végül valóban megtartottak.

Mi jöhet ezután?

Magyar Péter szereplése a közmédiában minden bizonnyal tovább növeli a feszültséget a kormány és az ellenzéki pártok között. A pártelnök mostani megszólalása alátámasztotta, hogy a Tisza Párt továbbra is kiemelten fontosnak tartja a közmédia átláthatóbb működését és a kiegyensúlyozott tájékoztatást.


A következő hetekben biztosan nagy figyelem övezi majd a pártelnök és a közmédia közötti viszony alakulását, különös tekintettel a tervezett októberi tüntetésre.

Forrás444




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top