Politika

Itt a bosszú a reggeli közmédiás botrányért? – A hatalom lecsap Magyar Péterre

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselő, ma reggel a közmédiában járt több, mint 250 nap után és meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozta a magyar kormányproragandát.


Nehéz máshogyan értékelni azt, ami éppen a mai napi szereplése után történt, mint hogy most következik a már Orbán Viktor által sokszor elmondott “elégtétel”.

A Legfőbb Ügyészség bejelentése szerint Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar mentelmi jogának felfüggesztésére, lopás vádja miatt. Az indítvány mögött álló események júniusban történtek, amikor Magyar egy budapesti klubban szórakozott.


Az ügyészség közleménye szerint a képviselő észrevette, hogy egy férfi videofelvételeket készít róla a klubban, ami heves szóváltást eredményezett. A vita során Magyar Péter hirtelen elvette a férfi telefonját, majd letagadta, hogy nála van.

A rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt.

Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és zsebre tette.

A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követte. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra, és a telefont szándékosan a Dunába ejtette – közölte az Ügyészség.

Az ügyészség szerint ez a magatartás a lopás bűncselekményének törvényi tényállását valósítja meg. Mivel a telefon értéke meghaladta a 100 ezer forintot, az eset súlyosabb bűncselekménynek minősül.


Magyar Péter és támogatói a vádakat politikai támadásnak tartják, különösen a pártelnök közmédiás szereplése után, amelyben keményen kritizálta a kormányt és a közmédiát. A pártelnök nemrégiben szervezett tüntetést is a közmédia elé, ami felerősítette a feszültséget közte és a kormányzati intézmények között.

Sokan úgy vélik, hogy a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány a reggeli közmédiás szereplés „bosszúja”. Magyar Péter éles kritikákat fogalmazott meg a közmédiával szemben, és számos esetben bírálta annak működését, amelyet fideszes propagandagépezetnek nevezett.

Polt Péter indítványa az Európai Parlament elé került, amelynek elnöke dönt majd arról, hogy felfüggesztik-e Magyar Péter mentelmi jogát. Amennyiben ez megtörténik, a büntetőeljárás folytatódhat, és a vádak további részletei is tisztázásra kerülhetnek.


Magyar Péter a közösségi médián keresztül eddig nem reagált hivatalosan az ellene felhozott vádakra, de valószínűsíthető, hogy politikai támadásként fogja értékelni az eseményeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top