Politika

„Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok” kijelentéssel hagyta ott a képviselőt egy magyar alvállalkozó

A generálkivitelező Zolnai Sándor, a csákvári KDNP-s önkormányzati képviselő, aki 2020 óta egy gombatermesztő üzem megvalósításán dolgozik, nemrég azzal a kijelentéssel hagyta ott az üzemet, hogy “Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok” – állítja a 24.hu.


Zolnai négy évvel ezelőtt 277 millió forintos uniós vidékfejlesztési támogatást nyert el a Csákváron tervezett gombatermesztő üzemére. A tervezett befejezési határidőt azonban nem sikerült tartani, és az üzem épülete hosszú ideje félkész állapotban áll. Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője korábban azt mondta, hogy az üzemnek legkésőbb 2021 elején szerkezetkész állapotban kellett volna lennie.

A generálkivitelező Zolnai Sándor mostani álláspontja szerint az üzem félbehagyása mögött elszámolási vita áll a kivitelezővel, de a folyamatban lévő polgári peres eljárásokra hivatkozva nem osztott meg több részletet.


A 24.hu január elején levélben megkereste Zolnai Sándort, hogy érdeklődjenek a projekt jelenlegi állapotáról. A képviselő válaszában elmondta, hogy a beruházás még mindig folyamatban van, és új határidő-módosítást kért, amelynek az elbírálása jelenleg is zajlik. Rámutatott, hogy volt olyan alvállalkozó, aki a “mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok” kijelentéssel hagyta ott a projektet. Zolnai szerint a generálkivitelező nem végezte el a megegyezés szerinti feladatot, ezért kötbérigényt terjesztettek elő vele szemben, és felmondták vele szemben a kivitelezői szerződést. Az üzem jelenleg új kivitelező és befektető irányításával folytatja a munkát.


Zolnai a kedvezőtlen időjárást, az esőt és fagyot nevezte meg az építési munkákat hátráltató tényezőként. Hangsúlyozta, hogy a szervezés és a technológiai eszközök beszerzése jó úton halad. A terveik szerint az építést folytatni tudják, amint az időjárás lehetővé teszi.

A gombatermesztő üzem a 2014–2020 közötti európai uniós támogatási ciklusban nyert támogatást, de a program két évvel meghosszabbították. A Magyar Államkincstár adatai szerint 2020-ban 139 millió forint, majd 2022-ben további 46 millió forint támogatást utaltak ki a projektre. Az előbbi összeg támogatási előleg volt, míg az utóbbi a beruházás készültségi fokának megfelelő kifizetés. A program végrehajtása 2025-ig terjedhet el a támogatási rendszer sajátosságai miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top