Politika

Deutsch Tamás: Magyar Péter az új Gyurcsány

Deutsch Tamás szerint Magyar Péterék pártja az első adandó alkalommal eltörölné a rezsicsökkentést.


A kormánypárti EP-képviselő a Tisza Párt EP-képviselőjének a felszólalására reagált, amiben Gerzsenyi Gabriella arról beszélt, hogy az alacsony díjak miatt nincs forrás a romokban heverő víziközmű-rendszer felújítására.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a TISZA Párt szerint a rezsicsökkentett vízdíj az oka a hazai víziközműhálózat rossz állapotának, mivel a szolgáltatóknak nincs pénzük felújításra és fejlesztésre. A közlemény arra is kitér, hogy a háború kitörésekor elszállt világpiaci gáz- és áramár pedig már rég a töredékére esett vissza, ezért a 2022-es választások után jelentősen megemelt lakossági áram- és gázár mellett ma már “durván nyerészkedik a kormány a magyar embereken.” Ugyanakkor arról is beszámoltunk, hogy Németh Szilárd, rezsicsökkentési kormánybiztos szerint az egy évtizeddel ezelőtt bevezetett rezsicsökkentés elérte, hogy tízből kilenc fogyasztó kedvezményes, rezsicsökkentett áron kapja a lakossági földgázt és a villamos áramot.

A témáról a szokásosnál hosszabb bejegyzést tett közzé a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, amelyben Magyar Péter és a Tisza Párt brüsszeli tevékenységét bírálta – szúrta ki a 24.hu.


Deutsch azzal vádolta meg a Tisza Pártot, hogy „az első adandó alkalommal” eltörölnék a rezsicsökkentést. Erre a következtetésre Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselőjének legutóbbi felszólalásából jutott. Amint azt a Tisza Párt is kommunikálta, Gerzsenyi több kérdést is érintett a felszólalásában, amiben arra igyekezett felhívni a figyelmet, hogy a soros elnökséget betöltő Orbán Viktor elnökségi programjának környezetvédelmi része „felszínes és ambíció nélküli”. A képviselő több példával is alátámasztotta ezt az akkumulátorgyárak szennyezésétől kezdve a kémiai szúnyogirtáson át az egészséges ivóvízig, és azt is megkérdezte: „Tervezik-e a rezsicsökkentés által kivéreztetett szolgáltatók feltőkésítését.” Ezt a mondatot értelmezhette Deutsch Tamás úgy, hogy a Tisza Párt el akarja törölni a rezsicsökkentést.

Mint írta, Magyar Péter “évente 2 millió forintos rezsiáremelést akar minden magyar családnak”, miközben a magyarok jelenleg a legalacsonyabb áram- és gázárakat fizetik az egész Európai Unióban.

Azt is hozzátette, hogy korábban ugyanígy támadták a rezsicsökkentést Magyar Péter által “óellenzéknek” titulált politikusok is. “Kimentek Brüsszelbe és onnan támadták a rezsicsökkentést, a magyar érdekeket, a magyar embereket.” Deutsch Tamás szerint nincs új a nap alatt: a Tisza az új DK, Magyar Péter pedig az új Gyurcsány, de a Fidesz tőlük is meg fogja védeni a rezsicsökkentést és a magyar embereket.



A poszt alá Magyar Péter azt írta: „Hazudsz, mint mindig.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top