Politika

Egy nyugdíjas panasza az üvegvisszaváltó automatákról: ez nem mehet így tovább

Nemrégiben szerkesztőségünk aggodalommal teli levelet kapott egy nyugdíjas olvasónktól, aki a visszaváltható üvegekkel kapcsolatos visszásságokat írta meg nekünk. Az olvasó felhívta a figyelmet arra, hogy az üvegvisszaváltó automaták száma nem elegendő. Gyakran hosszú sorok alakulnak ki, amelyek sokak számára elviselhetetlenné teszik a visszaváltási folyamatot.


Ő maga még kivárja a sort, de megfigyelte, hogy a fiatalabb generációk gyakran feladják, otthagyják az üvegeket vagy egyszerűen kidobják őket.

Az a probléma, hogy a betétdíjat már az italok vásárlásakor felszámolják, tehát a visszaváltható üvegek ára előre meg van fizetve. Azonban, ha az emberek nem viszik vissza az üvegeket, a betétdíj a vállalatok zsebében marad. Mindez egy rendkívül igazságtalan helyzetet teremt, amely főleg az idősebb generáció számára frusztráló.

Olvasónk levele az üvegvisszaváltó automatákról:

„Tisztelt Szerkesztőség!


Az Ellenszél hűséges olvasójaként, és mint nyugdíjas asszony, szeretném megosztani tapasztalataimat a visszaváltó automatákkal kapcsolatban. Sajnos, az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbá vált, hogy hatalmas sorokat kell kivárni, mire egyáltalán sorra kerülünk. Én még kivárom a sort, hiszen minden forint számít, de sokan, főleg fiatalabbak, egyszerűen otthagyják az üvegeiket, vagy rosszabb esetben kidobják azokat a szemétbe, mert nem hajlandók órákig várni. Meg is értem őket.

Az a legfájóbb az egészben, hogy amikor megvásároljuk az üdítőt, már akkor felszámolják a betétdíjat. Viszont, ha nem sikerül visszavinni az üvegeket, az a pénz a cégnél marad. Gondoljanak bele, hány ember hagyja ott az automatákat vagy dobja ki a visszaváltható üvegeket! Ez egy nagyon komoly összeget jelent, amit a vállalatok könnyedén zsebre tehetnek, miközben nekünk, fogyasztóknak megnehezítik a visszaváltást. Tehát nem is érdeke a cégnek, hogy sok üveg kerüljön vissza az automaták által, és a betétdíjak hozzánk vándoroljanak.

Egyszerűen tarthatatlan az a helyzet, hogy ilyen kevés automata van elérhető, és azokat sem ürítik elég gyakran. Legalább ötször ennyi automatára lenne szükség, hogy megszűnjenek a kaotikus sorok, és megoldódjon a helyben történő ürítés is. Ez egy olyan probléma, ami azonnali beavatkozást igényelne, hiszen a jelenlegi állapotok egyszerűen katasztrofálisak.


Kérem, adják közre ezeket a gondolatokat, mert úgy érzem, sokan osztoznak a véleményemen.

Tisztelettel,
Katalin”

Több automatára lenne szükség, de ez csak a kisemberek érdeke, nem a cégé

A levelet író olvasónk úgy véli, hogy a probléma egyik kulcsa az automaták számának jelentős növelése lenne. Véleménye szerint legalább ötször ennyi automatára lenne szükség, és azokat sokkal gyakrabban kellene üríteni. Jelenleg az automaták gyorsan megtelnek, tovább lassítva a visszaváltási folyamatot, ami az emberek türelmét gyorsan felőrli.


Fontos megérteni, hogy a jelenlegi helyzet nem csupán a környezetvédelmi szempontokat rontja, hanem komoly anyagi kárt is okoz a vásárlóknak, különösen azoknak, akik számára minden visszaváltott forint számít. A cégek viszont látszólag profitálnak ebből a kaotikus helyzetből, hiszen a vissza nem váltott üvegekért kifizetett pénz náluk marad.

Ideje lenne lépni! Több üvegvisszaváltó automata, gyakoribb ürítés és átláthatóbb rendszer kellene ahhoz, hogy a vásárlók ne érezzék úgy, hogy elveszítik a pénzüket és a türelmüket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top