Politika

Na ez már tényleg a vég kezdete, annyi Magyarországnak

Juszt László neves újságíró arra figyelmeztet: ez már tényleg a vég kezdete.


A magyar gazdaság jelenlegi helyzetével kapcsolatban egyre aggasztóbb hírek érkeznek, amelyek Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya gazdaságpolitikáját érintik. A kormány nemrégiben feladta a költségvetés stabilizálására tett korábbi ígéreteit, miután a gazdasági növekedési előrejelzéseket kénytelenek voltak lefelé módosítani. Az ország gazdaságának lassulása egyértelműen látható a befektetések visszaesésében, valamint más fontos gazdasági mutatók romlásában is.

A magyar állampapírok teljesítménye is elmarad az európai átlagtól. Míg Magyarországon mindössze 1,6%-os hozamot értek el idén, addig az európai átlag 5,4% körül mozog. A nemzetközi elemzők – például a Morgan Stanley, a Barclay’s és a Citigroup szakértői – mind arra figyelmeztetnek, hogy a magyar gazdaság körül kialakult kockázatok jelentős veszélyt jelentenek a forint stabilitására.

 


A befektetők számára azt ajánlják, hogy inkább eurót vásároljanak a forint helyett, mivel a kormány költségvetési és monetáris politikája kiszámíthatatlan, sőt, néhány szakértő szerint akár „életveszélyes” is lehet. Egyes vélemények szerint az euró árfolyama hamarosan elérheti a 410 forintos szintet, ami komoly terhet róhat a magyar lakosságra. Amennyiben ez bekövetkezik, a magyar háztartások többsége súlyos pénzügyi nehézségekkel szembesülhet, hiszen a lakosság háromnegyede kerülhet nehéz helyzetbe. Az ország gazdasági kilátásai tehát egyre komorabbak, és sokan a válság további mélyülésétől tartanak.

Juszt szerint Orbán feladta a költségvetés megszilárdítására tett ígéretét. Kénytelen volt lefelé módosítani a növekedési előrejelzést, miután a befektetések és más mutatók lejtmenetbe váltottak.


A magyar állampapírok az idén 1,6 %-ot hoztak, ez messze elmarad az 5,4 %-os európai átlagtól. A Morgan Stanley, a Barclay’s és a Citigroup elemzői is arra figyelmeztetnek, hogy sokat veszíthet értékéből a forint a magyar gazdaságot övező kockázatok miatt.

Azt ajánlják a befektetőknek, hogy vegyenek eurót a magyar fizetőeszköz helyett. Ugyanis az Orbán-kormány költségvetési, illetve monetáris politikája “életveszélyes”.

Egyes elemzők már azt mondják, hogy könnyen elérheti az euró akár a 410 forintot is. Ezt pedig már a lakosság háromnegyedét is padlóra viheti.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top