Politika

Úgy tűnik, Magyar Pétert kizárhatják a Tisza Pártból, ha ez valóban megtörténik

Magyar Péter olyat jelentett be, ami könnyen jelentheti, hogy saját magát is ki kell záratnia.


Magyar Péter nagy bejelentést tett, de épp ez okozhatja a vesztét is

Nem lehetnek a Tisza Párt tagjai szándékos cselekmények miatt elítélt bűnözők, az elmúlt 20 évben kormányzati pozíciót vállaló politikusok, valamint volt és jelenlegi parlamenti pártok tagjai sem. Emellett azok sem léphetnek be a pártba, akik, a rendszerváltás előtt az állambiztonság vagy a munkásőrség tagjai voltak. A hírt Magyar Péter jelentette be pénteken a közösségi oldalán.


Könnyen lehet, hogy a kezdeményezés Magyar Péter Tisza Pártból kizárását is magával vonhatja – legalábbis ha a pártelnök ragaszkodik a fent bejelentett kezdeményezéséhez. Az újdonsült politikus ellen ugyanis lopás miatt indított vizsgálatot a rendőrség, az ügyészség pedig az Európai Parlamentnél kezdeményezte az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Mi történt korábban, ami Magyar Péter kizárásához vezethet?

A rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele.

A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont

a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne.

Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette


– írta közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Az ügyészség megvonná Magyar Péter mentelmi jogát

„Ez a magatartás

a lopás törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.”

100 000 forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.


„A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél dr. Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta.”

A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség – zárták a közleményt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top