Politika

Deutsch Tamás hivatalos felszólítást küldött Magyar Péter mentelmi jogának ügyében

Deutsch Tamás felszólította Manfred Webert Magyar Péter mentelmi jogának ügyében


Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője határozott felszólítást küldött Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, hogy nyilatkozzon Magyar Péter mentelmi jogának ügyéről. A politikus Facebook-bejegyzésében azt követelte, hogy Weber tegyen egyértelmű állásfoglalást arról, vajon a néppárti képviselők megvédik-e Magyar Pétert, aki mentelmi joga mögé bújva próbálhatja elkerülni a felelősségre vonást.

Deutsch szerint elfogadhatatlan, ha Magyar Péter mentelmi joga mögé bújik annak érdekében, hogy megússza a büntetőeljárást. A Tisza Párt jelenlegi elnökének ügye tavaly június 21-én kezdődött, amikor a budapesti Ötkert szórakozóhelyen összeszólalkozott egy férfival, aki videófelvételeket készített róla. A szóváltás végül odáig fajult, hogy Magyar Péter állítólag elvette a férfi telefonját, majd a Dunába hajította azt. Az esetet követően nyomozás indult, de a politikus mentelmi joga akadályozza a folyamat előrehaladását.


Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Parlamenthez fordult, hogy függesszék fel Magyar Péter diplomáciai mentességét, mivel a politikus egy közönséges bűncselekményt követett el, amelyet Deutsch Tamás is hangsúlyozott. A képviselő szerint elengedhetetlen, hogy Manfred Weber világosan állást foglaljon az ügyben, és hogy a Néppárt képviselői ne támogassák Magyar Péter mentelmi jogának fenntartását, amely megakadályozza az igazságszolgáltatás működését.

Az ügy politikai visszhangot keltett, mivel a mentelmi jog intézménye gyakran vált viták tárgyává az európai politikai színtéren. A mentelmi jog lehetőséget biztosít a képviselők számára, hogy politikai tevékenységük során védelmet kapjanak, ám egyes esetekben, mint például Magyar Péter ügyében, a mentelmi jog a bűnvádi eljárások akadályozásához vezethet.


Deutsch Tamás határozott üzenetével egyértelművé tette, hogy elvárja az Európai Néppárttól és annak vezetőjétől, hogy a jogszerűséget és az igazságszolgáltatás érvényesülését helyezzék előtérbe.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top