Politika

Közszolgálat: az MTVA 11 millió forintért vásárolt belépőjegyeket a foci Eb-re

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemrégiben több mint 11 millió forint értékben vásárolt belépőjegyeket a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságra (Euro 2024).


A részletek azonban rejtélyben maradtak, mivel az MTVA nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, mely mérkőzésekre szóló jegyeket vásároltak, és pontosan milyen áron jutottak hozzájuk.

A Hang.hu portál közérdekűadat-igénylést nyújtott be, próbálva megtudni, hány jegyet vásároltak, mennyit fizettek egy-egy jegyért, és a jegyek mely mérkőzésekre vonatkoznak. Az MTVA válasz helyett csupán annyit közölt, hogy a szerződési listában feltüntetett 22 ezer eurós költség meghaladta a valós kiadást.


A szerződés-listában fellelt adatok szerint az MTVA összesen 60 darab belépőjegyet vásárolt, és a jegyekért összesen 28 ezer eurót, azaz körülbelül 11 millió forintot fizetett. Az információk szerint az egy jegyre jutó költség az eredetileg közölt adatoktól eltérő mértékben alakult, de az MTVA nem tett közzé további részleteket a jegyek elosztásáról.

A közpénzek átláthatósága érdekében a közérdekűadat-igénylés célja az volt, hogy a közönség tisztában legyen azzal, hogyan és mire költik el a közpénzeket. A kérdéses jegyek költségeinek és mérkőzéseinek pontos megismerése fontos lehet az állami költségvetés nyilvános ellenőrzése szempontjából. – számolt be róla az rtl


Az MTVA titkolózása a közérdekű adatokkal kapcsolatban felveti a közpénz kezelésének átláthatóságával és a közszolgálati média szerepével kapcsolatos kérdéseket. A közmédia által fenntartott programok és rendezvények átláthatósága kulcsfontosságú ahhoz, hogy a közönség megbízhatóan nyomon követhesse, hogyan történik a közpénzek felhasználása.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top