Politika

Videón a botrány: Kövér László teljesen kiakadt miután Orbánt nyilvánosan kritizálták

Botrány a Parlamentben: Gyurcsány Ferenc szónoklata Kövér László közbelépése miatt megszakadt


Hétfőn Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szenvedélyes felszólalásával keltett feszültséget az Országgyűlésben, amikor Orbán Viktor miniszterelnököt árulónak nevezte. Az indulatok gyorsan elszabadultak, miután Kövér László házelnök rendreutasította, végül elvette tőle a szót. A jelenet hangos szóváltássá alakult, mely botrányos hangulatot teremtett a plenáris ülésen.

Gyurcsány felszólalásában „Orbán Viktor és kormányának árulásáról” beszélt, melyet szerinte egy 2009-es, Vlagyimir Putyinnal folytatott szentpétervári találkozó indított el. Állítása szerint Orbán az oroszellenes politikáját 15 perc alatt oroszbarát irányra váltotta, aminek hátterében szerinte valamilyen nyomás állhat. Gyurcsány úgy vélte, hogy Orbán elárulta Magyarország függetlenségét, becsületét és érdekeit is, aminek következményeként a jelenlegi kormányt „árulónak” nevezte.

Kövér László azonnal közbelépett, és keményen rendreutasította Gyurcsányt:


„Képviselő úr, figyeljen egy pillanatra rám, ne gondolja azt, hogy mindent megengedhet magának ebben a házban. Önnek nincsen joga lehazaárulózni Magyarország miniszterelnökét. Világosan beszéltem?” – mondta a házelnök. Bár a mikrofonját kikapcsolták, Gyurcsány tovább beszélt, ami csak tovább fokozta a feszültséget. Kövér ekkor ismét figyelmeztette: „bizonyos határokon meg kell, hogy álljon, mert most nem ön van a miniszterelnöki székben, nem engedhet meg magának mindent.”

Gyurcsány később visszakapta a szót, de rögtön visszavágott, „a házelnök a legrosszabb párttitkárként viselkedik” – jegyezte meg. Kövér ekkor újra elvette tőle a szót, és felszólította, hogy üljön le, majd ironikusan megjegyezte: „Egy pohár vizet hozzon valaki a képviselő úrnak. Ön meg üljön le, legyen szíves! Befejezte!”

Gyurcsány még kikapcsolt mikrofonnal is hallhatóan „szégyellje magát” kiáltott, mire Kövér azt javasolta, hogy higgadjon le. A feszült pillanatokat egy pohár vízre tett utalás próbálta oldani, de a vita már ekkorra elérte a tetőfokát.

A jelenet nemcsak a parlamenti ülést, hanem a közvéleményt is megosztotta. Sokan a DK elnökének radikális megnyilvánulásait túlzónak és botrányosnak tartják, míg mások szerint Gyurcsány csupán a véleményét fejezte ki a kormány politikájával kapcsolatban. Az események aligha csökkentik a politikai feszültséget, amely továbbra is erőteljesen jelen van a magyar közéletben.



forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top