Politika

Ezzel a trükkel cselezné ki Magyar Pétert Karácsony Gergely

Kiss Ambrus, Budapest eddigi főpolgármester-helyettese keddtől a Főpolgármesteri Hivatal főigazgatójaként látja el korábbi feladatait – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester az InfoRádióban.


Miután a Tisza Párt és Magyar Péter kategórikusan kijelentette, hogy Kiss Ambrus, Karácsony Gergely helyettese elfogadhatatlan számukra, Karácsony egy ügyes trükkel vágta át a Gordiuszi csomót és hasonló jogkörökkel Főigazgatónak nevei ki a főpolgármester.

 

A főpolgármester elmondása szerint Kiss teljes jogkört kapott feladatainak folytatásához, amelyet eddig is nagy szakmai felkészültséggel és elkötelezettséggel végzett.

A döntésre az új, október elsejével kezdődő önkormányzati ciklus kapcsán került sor, amikor Budapest politikai patthelyzetbe került. Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében korábban már jelezte, hogy a pártpolitikai helyzet miatt nem tudja jelölni újra Kiss Ambrust főpolgármester-helyettesként.


A főpolgármester élesen bírálta a Fővárosi Közgyűlésben zajló pártpolitikai csatározásokat, melyek szerinte felülírják a város érdekeit, így lehetetlen megegyezésre jutni a helyettes kinevezésében.

Karácsony világossá tette, hogy nem kíván főpolgármester-helyettest javasolni, amíg a közgyűlés frakciói között nem áll helyre a bizalom.

„Nem tudok békejobbot nyújtani, ha éppen le akarják vágni a jobb kezemet”


– fogalmazott keményen.

A főpolgármester szerint Kiss Ambrus kiemelkedő szakmai és emberi teljesítménye továbbra is szükséges ahhoz, hogy a városvezetés hatékonyan működjön, ezért a főigazgatói kinevezés lehetővé teszi számára, hogy a hivatal és a közgyűlés munkáját továbbra is koordinálja.

Az új önkormányzati ciklus október elsején indult, de Karácsony Gergely mögött nincs közgyűlési többség, így helyettest is csak akkor tudna jelölni, ha más frakciók támogatását elnyerné. Mivel ez nem sikerült az elmúlt hónapokban, Karácsony új megoldást választott.


Kiss Ambrus most a főigazgatói pozícióban folytatja eddigi munkáját, de a közgyűlésnek továbbra is szükséges lenne helyettest választania. Ha ez nem történik meg, a főispán nevezhet ki valakit.

A főpolgármester azonban hangsúlyozta, hogy egy kinevezett helyettes politikai súlya kérdéses lesz. A döntés a következő hetekben, hónapokban dőlhet el, és Karácsony reményét fejezte ki, hogy a közös munka helyreállítja a bizalmat a közgyűlésben, ami most még hiányzik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top