Politika

Magyar Péter nagy bejelentést tett – Nagyot lép a Tisza

Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke legfrissebb Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy a párt hivatalos jelképévé választotta az 1956-os forradalom ikonikus lyukas zászlóját.


Ezzel a szimbólummal szeretnék kifejezni tiszteletüket az ’56-os hősök iránt, akik hazafiságukkal és áldozatukkal megalapozták Magyarország függetlenségét.

A pártelnök kiemelte, hogy a mai Magyarország a forradalmárok bátorságának köszönhetően maradhatott meg szabadnak és szuverénnek. “Legyünk rájuk büszkék és legyünk nekik mindig hálásak, hogy 68 évvel ezelőtt ‘megcselekedték, amit megkövetelt a haza’” – írta Magyar Péter, utalva ezzel az 1956-os események örökségére.

A történelmi hősök szerepe és a mai politikai helyzet


Magyar Péter posztjában éles kritikával illette a jelenlegi politikai elitet. Szerinte Magyarország nem azoké, akik most birtokolják a hatalmat, hanem a múlt nagy hőseié. Hunyadi Jánost, Dobó Istvánt és Tóth Ilonát említette példaképként, akik szerinte az igazi magyar hazafiak. Ezzel szembeállította a mai politikai szereplőket, akik szerinte nem méltók arra, hogy az ország vezetőinek nevezzék magukat.

Tisztelgés a forradalom előtt: október 5-e és 23-a megemlékezések

A pártelnök október 5-ére és 23-ára mozgósította támogatóit, arra kérve őket, hogy lyukas zászlóval fejezzék ki tiszteletüket az ’56-os forradalom előtt. Ezek az események szimbolikusan kapcsolódnak a forradalomhoz, és a párt célja, hogy emlékeztessék a társadalmat Magyarország szuverenitásának fontosságára és az ehhez szükséges bátorságra.


Nem kisajátítani, hanem védeni

Magyar Péter azt is hangsúlyozta, hogy a TISZA Párt nem kívánja kisajátítani a lyukas zászlót, hiszen az a szabad Magyarország egyik legfontosabb jelképe. Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy nem engedik, hogy a politikai elit “meggyalázza” ezt a nemzeti szimbólumot, utalva ezzel arra, ahogyan a Fidesz a nemzeti jelképekkel bánt az elmúlt évtizedekben.

A lyukas zászló: az ellenállás és a szabadság jelképe


Az 1956-os forradalom lyukas zászlója a kommunista diktatúra elleni ellenállás jelképévé vált. A forradalom során a magyarok kivágták a zászlóból a szovjet mintájú címert, ezzel kifejezve szabadságvágyukat és tiltakozásukat a megszálló hatalom ellen. A TISZA Párt döntése, hogy ezt a szimbólumot választja, a párt üzenetét erősíti: elkötelezettek a szuverenitás, a függetlenség és a nemzeti hősiesség eszménye mellett.

Ezzel a lépéssel a párt új fejezetet kíván nyitni a magyar politikában, és arra hívják fel a figyelmet, hogy Magyarország jövője nem a hatalmon lévők kezében van, hanem azokban, akik a nemzet valódi érdekeit képviselik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top