Politika

Gigászi adóvisszatértés – Orbán nevével terjed elképesztő csalás

Egy új internetes csalás terjed a közösségi médiában, amely Orbán Viktor nevével és hamis adó-visszatérítési ígéretekkel próbálja megtéveszteni az embereket. A csalók egy megtévesztő hirdetést használnak a Facebookon, amely azt sugallja, hogy Orbán Viktor egy jelentős adó-visszatérítést jelentett be. A kattintásvadász hirdetések két régi OTP-automatánál pénzt felvevő embereket ábrázolnak, a hozzájuk tartozó link pedig első ránézésre úgy tűnik, mintha az Index.hu-ra vezetne, írja a Forbes.


A hivatkozásra kattintva azonban egy hamis weboldal tölt be, amely az Index megjelenését másolja. Itt egy soha meg nem történt interjút láthatunk Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség és Orbán Viktor között, amelyben az adó-visszatérítésről esik szó. Az álinterjúban azt állítják, hogy

minden magyar állampolgár, aki legfeljebb havi egymillió forintot keres, jogosult egy új „osztalékra” az adókból.


A kitalált narratíva szerint az állam befekteti a fel nem használt adókat, majd a nyereséget megosztja a lakossággal. A csalók azt is állítják, hogy egy kereskedési platformon keresztül minden magyar számára fiókokat nyitnak, amelyeken keresztül az emberek élethosszig tartó pénzügyi támogatást kapnak.

A hamis interjú lényege, hogy az embereket arra próbálják rávenni, hogy befizessenek legalább 100 000 forintot, amit később állítólag vissza lehet szerezni, sőt, még többet is lehet keresni, ha többet fizetnek be. A valóság azonban az, hogy ez egy szélhámosok által kitalált csalás, amelynek célja a pénzszerzés.

Fontos hangsúlyozni, hogy a magyar állam nem kínál ilyen adó-visszatérítést, és semmilyen hivatalos forrás nem támogatja az említett befektetési lehetőséget. A csalók egyszerűen egy ismert politikai figura nevével és egy hamis hírportállal próbálnak megtéveszteni embereket. Az ilyen átverések célja, hogy pénzt csikarjanak ki a gyanútlan áldozatoktól. Ha valaki találkozik ezzel a hirdetéssel, ne kattintson rá, és soha ne adja meg sem a személyes, sem pedig a pénzügyi adatait.


Mindig figyeljünk arra, hogy a weboldalak címsorában a valódi hivatkozást látjuk-e. Például az „index.hu” helyett gyakran használnak nagyon hasonló, de hamis címeket, mint például „indeex.hu”. Ha ilyesmit észlelünk, azonnal zárjuk be az oldalt. Legyünk óvatosak az interneten terjedő „befektetési” ajánlatokkal, különösen, ha híroldalakon keresztül érkeznek, mivel ezek a legtöbbször csalások.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top