Politika

Kövér László szerint ízléstelen provokáció, ahogy Karsai Dánielre emlékezett a Momentum a Parlamentben

Bedő Dávid momentumos frakcióvezető egy perces csendet kért a képviselőktől, ami után még Orbánnal az élen a kormánypártiak is állva emlékeztek Karsaira. Kövér Lászlónak ez nagyon nem tetszett.


Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője egy perces néma csendet kért a Parlamentben felszólalva, Orbán Viktor szezonnyitó beszéde után, hogy így emlékezzenek Karsai Dánielről. Bedő, mint a Momentum közleményéből kiderül, ezt mondta Karsairól:


„Példaértékű volt a kitartása, az embersége és a méltósága. Bár Karsai Dániel meghalt, de az ügy és az eszme amit képviselt tovább él. Dani egyik utolsó mondatával szeretném zárni a felszólalásom: »Büszkék lehetünk, mert kiálltunk egy nemes eszméért, a szabadságért. És jobb szabadon meghalni, mint szolgaként élni«.”

A frakcióvezető kérésére mindenki felállt, még a kormánypártiak is. Nem volt kivétel Kövér László házelnök sem, aki ennek ellenére ízléstelen provokációnak nevezte a kérést. Kövért a 24.hu így idézi:


„Ami most történt, az egy olyan ízléstelen provokáció volt, ami felhasznált egy tragikusan elhunyt embert halálában arra, hogy politikai propagandát fejtsen ki, egyébként a halál kultúrája mellett. Ezt mindazon képviselőtársaim nevében visszautasítom, akik az élet kultúrájának az oldalán szeretnének maradni. A többit meg majd a házbizottsági ülésen megbeszéljük.”



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top