Politika

Beperlik Magyarországot egy törvény miatt

Beperlik Magyarországot egy törvény miatt.


Az Európai Bizottság csütörtökön keresetet indított Magyarország ellen az Európai Unió Bíróságán, mivel úgy véli, hogy a magyar nemzeti szuverenitásról szóló törvény sérti az uniós jogot. Az eljárás már februárban megkezdődött, amikor a Bizottság felszólító levelet küldött a magyar kormánynak, felszólítva a törvény módosítására. Miután a magyar válasz nem oszlatta el a Bizottság aggályait, májusban indoklással ellátott véleményt is megfogalmaztak, amelyben megerősítették, hogy a törvény sérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját, a belső piac szabadságait és az uniós adatvédelmi szabályokat.

A magyar kormány ugyanakkor tagadja a vádakat, és kitart amellett, hogy a törvény összhangban van az uniós joggal. A kormány szerint Brüsszel kifogásai alaptalanok, és politikai indíttatásúak. Ennek ellenére az Európai Bizottság fenntartja álláspontját, és a bírósági eljárást most hivatalosan is megindították.


Sajtóértesülések szerint a Bizottság nem fogja kérni, hogy az Európai Unió Bírósága azonnal állíttassa le a törvény alkalmazását a végső ítéletig. Ilyen intézkedést akkor szoktak javasolni, ha attól tartanak, hogy a kifogásolt jogszabály visszafordíthatatlan károkat okozhat.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal már vizsgálatokat indított több civil szervezet ellen, beleértve a Transparency International-t és az Átlátszót, valamint a gödi akkumulátorgyár környezetkárosítása ellen fellépő civileket. Emellett magánszemélyek bankszámláiról is kértek adatokat, ami további vitákat váltott ki. A magyar törvény miatt Brüsszel és Budapest közötti feszültség továbbra is fennáll, és a bírósági eljárás meghatározó lehet a jövőbeni viták szempontjából.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top