Politika

Deutsch Tamás elküldte a Magyar Péterről szóló levelét Manfred Webernek: mutatjuk a tartalmát

A Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás elküldte a levelét Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének. Ebben azt írja, Magyar Péter a felelősségre vonás elkerülése érdekében mindent elkövet, s a diszkóbotrányát, az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti eljárást politikai üldözésnek állítja be. Szerinte „a törvények mindenkire vonatkoznak, még a TISZA Párt elnökére is”.


A Blikk is beszámolt arról, hogy a legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. Deutsch Tamás pedig ígéretet tett arra, hogy erről minden EP-képviselőt tájékoztat majd egy levélben„Az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről”.

A levél


Deutsch Tamás szerda este közölte a Manfred Webernek továbbított levelét. Ebben először emlékezteti a frakcióvezetőt, hogy Magyarország legfőbb ügyésze a napokban indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

Állítása szerint az ügyben folyó nyomozás során felderített, valamint az eddig napvilágra került információk alapján: „Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban ittas állapotban egy budapesti szórakozóhelyen mulatott, megbotránkoztatóan viselkedett, amiért a szórakozóhely biztonsági őrei fojtófogással voltak kénytelenek kivezetni. A szórakozóhelyen mások mellett a büntetőügy sértettje is a mobiltelefonjával videóra vette a képviselőt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a sértett felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyről kivezették, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra, majd a telefont szándékosan a Dunába ejtette. Az ügyészség szerint ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.”

Hozzáfűzte: az ügyészségi indítványra reagálva, Magyar Péter bejelentette, hogy nem mond le a mentelmi jogáról, így annak felfüggesztéséről az Európai Parlamentnek kell döntenie. „Magyar Péter a felelősségre vonás elkerülése érdekében láthatóan mindent elkövet, hogy a diszkóbotrányát, az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti eljárást politikai üldözésnek állítsa be. A mentelmi jog azonban nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők a törvények fölé helyezhessék magukat, és – visszaélve a helyzetükkel – a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást elkerülhessék”


– írta Deutsch Tamás.

„Mindezekre tekintettel tisztelettel kérem, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetőjeként haladéktalanul tegye nyilvánossá, nem nyújtanak segítő kezet a mentelmi jog visszaélésszerű használatához, nem lesznek a felelősségre vonás elkerülésében Magyar Péter cinkosai. A törvények mindenkire vonatkoznak, még Magyar Péterre is”


– fogalmazott a politikus.

Az üggyel kapcsolatban Magyar Péter kedd este címzett egy bejegyzést Deutsch Tamásnak, kemény üzenetet küldve a közösségi oldalán a Fidesz brüsszeli politikusának.

„Deutsch Tamás ma életében először úgy tett az Európai Parlamentben, mintha dolgozna. Egy gusztustalan rágalmazó levelet írt a mentelmi jogom kapcsán az európai parlamenti képviselőknek” – jelentette ki Magyar, majd leszögezte, feljelentést tesz Deutsch ellen:

„Tomi,


javaslom, hogy a saját mentelmi jogoddal foglalkozz, mert a mai hazugságaid miatt feljelentelek aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt.”

Az üzenetet egy kőkemény utóirattal zárta: „Tudod, nem mindegy, hogy valaki kisportolt, vagy kis port tolt”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top