Politika

Elismerte a volt fideszes képviselő, hogy sógora a megvádolt volt kiskunfélegyházi pap

Fideszes kötődések és pe*do*fi*l botrányok: Rónaszékiné Keresztes Monika sógora a vádlott


Rónaszékiné Keresztes Monika, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője és miniszteri biztosa a napokban elismerte, hogy a pe*do*fíl*iával vádolt volt kiskunfélegyházi pap, R. Gábor a sógora. A politikusnő a 24.hu-nak nyilatkozva kifejezte döbbenetét a történtek kapcsán, hangsúlyozva, hogy a családjukat rendkívül megviselte a botrány, amelynek előjeleit belső körben soha nem tapasztalták.


R. Gábor, aki három éven át pénzzel és ajándékokkal próbálta rávenni a hittanos fiatal fiúkat sz*ex*uális cselekedetekre, szeptember 23-án bíróság elé állt, azonban az ügy zárt tárgyaláson zajlik. A volt pap a bíróságon tagadta a vádakat, azonban egy korábbi egyházi vizsgálat során már beismerte bűneit.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye vizsgálatából kiderült, hogy R. Gábor a belső egyházi eljárás során együttműködő volt, többször is bocsánatot kért áldozataitól. A Kalocsa-Kecskeméti érsekség a vizsgálatot követően megjegyezte, hogy a pap a vizsgálat előtt és alatt is többször bocsánatot kért sértettjeitől.


A 24.hu továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy R. Gábornak szoros kapcsolatai voltak politikai körökkel. A Válasz Online egy korábbi cikke szerint a volt pap közös „relaxációs tanyát” tartott fenn Jánoshalma határában a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelenlegi rektorával, amelyet fideszes politikusok is látogattak, köztük Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, bár a hivatalos minőségükben nem.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest megkeresték az üggyel kapcsolatban, ám hivatala elutasította, hogy Semjén bármikor járt volna a tanyán. A válasz szerint Semjén egyházi ügyekben hivatalos munkáját végzi, és nem érintett az esetben.

Az ügy újabb árnyékot vet a Magyar Katolikus Egyházra, amely az utóbbi időben több pe*do*fi*l botránnyal is kénytelen volt szembenézni, köztük a Bese Gergőt érintő üggyel, aki szoros kapcsolatot ápolt a politikával. A kalocsai érsek, Bábel Balázs szerint ezek a botrányok súlyosan ártanak az egyház hírnevének, főleg, mivel átszövődnek a politikai kapcsolatokkal.


R. Gábor esete csak egy azok közül, amelyek megosztják a katolikus közösséget, és felvetik az egyház politikai közelítéseinek árnyoldalait. Az egyházon belüli feszültségek tovább növelik az aggályokat az egyházi és politikai összefonódásokkal kapcsolatban, amelyek egyre nagyobb figyelmet kapnak a nyilvánosság előtt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top