Politika

Hadházy megint előszedte Magyar Pétert: Na ez probléma!

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy interjúban ismét elővette azokat a szerződéseket, amelyeket a Diákhitel Központ még Magyar Péter vezetése alatt kötött. A politikus a Magyar Narancsnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a szerződések továbbra is problémásak maradnak, amíg nem érkeznek egyértelmű és megnyugtató válaszok az ügyben.


Hadházy szerint a közpénzeket érintő ügyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, függetlenül attól, hogy az ellenzék vagy a kormány érintett. Emlékeztetett, hogy Magyar Péter korábban elismerte, hogy a Diákhitel Központ élén több felesleges és túlárazott szerződést kötött, Rogán Antalék utasítására.

 

Hadházy felvetése szerint egyes tanulmányok, amelyekre ezek a szerződések vonatkoznak, „minimum kérdőjeles hasznosságúak és árazásúak.”


A politikus szerint az általa vizsgált szerződések kiválasztási folyamata is kérdéseket vet fel, mivel nem látni, mi alapján hívták meg az érintett cégeket a munkákra. Hadházy hangsúlyozta, hogy ezek a kérdések tisztázatlanok maradtak, és ha továbbra sem érkeznek kielégítő válaszok, akkor ezek a szerződések problémásak maradnak.

Egyes szerződések olyan tanulmányokra vonatkoznak, amelyek véleményem szerint minimum kérdőjeles hasznosságúak és árazásúak. Ráadásul ezeknél a cégeknél nem látjuk annak alátámasztását semmilyen adatbázisban, hogy miért őket hívták meg a munkára. Ezeknél a szerződéseknél kevésbé gyanús esetekben is tartottam már korrupcióinfót.


Tanulmányírás címén horribilis adófizetői pénzek bírnak elfolyni. Úgyhogy tisztázni akartam olyan alapvető kérdéseket, mint hogy milyen alapon választották ki a cégeket, ki javasolta, hogy éppen tőlük kérjen ajánlatot a Diákhitel Központ? Elég hosszú ideig vártam a válaszokra, és szerintem korrekt módon nem a választások előtt próbáltam ezzel foglalkozni, hiszen tisztában voltam Magyar Péter feladatával. Azóta is sokat vártam. Sajnos, ha ezekre a kérdésekre nincsenek egyértelmű és megnyugtató válaszok, akkor ezek a szerződések továbbra is problémásak

– fogalmazott Hadházy Ákos.

A politikus szerint elfogadható magyarázat lehetne, ha a szerződött cégek valóban szakértői tanulmányokat készítettek volna. Azonban, ha ezeket a szerződéseket valóban Rogán Antalék utasítására kötötték, akkor Magyar Péter mentesülhetne a felelősség alól. Hadházy viszont arra is rámutatott, hogy Magyar Péter nem adott egyértelmű választ arra, hogy minden szerződés esetében külső utasítást kapott-e, ami tovább fokozza az ügy tisztázatlanságát.


 “A partizános interjúban aztán jelezte is, hogy az aláírásra Rogánék utasították. Ha a többi szerződésre is azt mondta volna, hogy valaki utasította, akkor én is tudomásul veszem ezt, de erre nem adott választ. Amikor odaadtam neki a szerződéseket, volt időpontunk, de aztán ezt – bár tényleg sokat dolgozott, és elismerem a munkáját – lemondta. Ha magától írta alá ezeket, az probléma.”

A képviselő hozzátette, hogy az ügyet a Fidesz–KDNP is saját céljaira használja fel, de szerinte a propaganda csak a saját íze szerint, felerősítve adja elő a dolgokat. Ugyanakkor Hadházy úgy véli, hogy az ilyen kérdésekről beszélni kell, nem lehet félrenézni a saját oldalon felmerülő problémák esetében sem.


Az Átlátszó nemrég tette közzé a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentését, amely újabb vitát váltott ki Magyar Péter és Hadházy Ákos között, ami a közösségi médiában is folytatódott. Az ügy tehát továbbra is napirenden van, és a politikusok közti nyilvános párbeszéd sem csillapodott.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top