Egyéb

A gázzal fűtők idén is rosszul járnak! Kiadták a figyelmeztetést is!

Az idei tél ismét komoly kihívásokat hozhat azok számára, akik gázzal fűtenek. Az energiaárak várhatóan tovább emelkednek, és már kiadták az első figyelmeztetéseket a gázfűtés veszélyeivel kapcsolatban.


 

Azoknak, akik ebben a fűtési formában bíznak, különösen oda kell figyelniük a biztonságra, és fel kell készülniük a megnövekedett költségekre. Az alábbiakban hasznos tanácsokat olvashatsz, hogyan lehet felkészülni a téli szezonra, hogy biztonságosan és költséghatékonyan fűts.

Miért járhatnak rosszul a gázzal fűtők?
Az energiaárak az utóbbi években jelentős mértékben emelkedtek, és a szakértők szerint idén is további növekedés várható. A gázzal fűtő háztartások számára ez komoly pénzügyi terhet jelenthet. Magyarországon a háztartások közel 60-65%-a fűt gázzal, ami több millió embert érint.


 

Figyelmeztetések a biztonságra
A fűtési szezon kezdetével a szakemberek ismét felhívták a figyelmet a gázzal történő fűtés biztonsági veszélyeire. A szén-monoxid-mérgezés, amely a hibásan működő fűtési rendszerek egyik legnagyobb kockázata, évente több tucat súlyos esetet okoz Magyarországon. Az Országos Mentőszolgálat statisztikái szerint évente átlagosan 10-15 ember halálát okozza szén-monoxid-mérgezés, amit legtöbbször a karbantartás hiánya vagy a nem megfelelő szellőztetés okoz.

 


Praktikus tanácsok a felkészüléshez
Az alábbi lépésekkel biztonságosabbá teheted otthonodat, és csökkentheted a fűtési költségeket:

  • 1. Fűtési rendszerek ellenőrzése és karbantartása
    2. Szén-monoxid érzékelő felszerelése
    3. Szellőztetés és levegőáramlás biztosítása
    Biztosíts megfelelő szellőztetést a fűtött helyiségekben. A gázzal működő berendezések oxigént használnak fel, így fontos, hogy mindig legyen friss levegő az adott térben.
    Ne torlaszold el a szellőzőnyílásokat, mert ez nemcsak veszélyes, hanem a fűtés hatékonyságát is csökkentheti.
    4. Energiahatékonysági fejlesztések
    5. Hatékony fűtési szokások


Állítsd a fűtést alacsonyabb hőmérsékletre, amikor nem vagy otthon, vagy amikor alszol. Minden egyes fok csökkentése jelentős megtakarítást eredményezhet.
Fűtsd csak azokat a helyiségeket, amelyeket ténylegesen használsz, és zárd be a feleslegesen használt helyiségek ajtajait.

Összegzés
Azok, akik gázzal fűtenek, idén nehéz helyzetben találhatják magukat az emelkedő költségek és a biztonsági kockázatok miatt. A megfelelő előkészületekkel, karbantartásokkal és energiahatékonysági fejlesztésekkel azonban jelentős összegeket takaríthatsz meg, és biztosíthatod, hogy otthonod biztonságos marad a téli hónapokban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top