Egyéb

Ha GÁZKONVEKTOROD VAN – EZT AZONNAL TUDNOD KELL!

Becslések szerint Magyarországon jelenleg körülbelül 3 millió gázkonvektor működik, amelyek többsége 30-40 éves, elavult és gazdaságtalan.


Nem véletlen, hogy az állam különböző támogatási formákkal, például az Otthon Melege Program keretében anyagi segítséget nyújt a régi konvektorok modernebb, hatékonyabb eszközökre cseréléséhez. A programban egy év alatt körülbelül 10 ezer készüléket cseréltek le, de ha ilyen tempóban haladunk, az összes gázkonvektor kiváltása közel 300 évet venne igénybe.


 

Ön például tudta, hogy az 1982 előtt gyártott gázkonvektorok azbeszttömítéseket tartalmaznak? Nem is egy helyen.

És ezeknek a szélei szabad szemmel is jól láthatóak. A hőcserélők között, a gyújtóláng, illetve a nézőüveg alatt egyaránt ott van az azbeszt. Amiről viszont azóta már tudjuk, hogy rákkeltő. Az azbesztszálakat a szobai levegőnek a konvektor által keltett cirkuláció kiragadja, és a légtérbe juttatja, ahonnan aztán a lakótérben tartózkodók szervezetébe is bejuthat az azbesztpor.

 


Legfőképpen azt, hogy mielőbb cseréljék korszerű készülékekre a régi gázkonvektoraikat. Igen ám, csakhogy a felmérések szerint többnyire éppen olyan családok élnek gázkonvektorral fűtött lakásokban, akik – anyagi okok miatt – nem nagyon foglalkoznak a csere gondolatával.

Forrás: MSN / gazkeszulek




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top