Politika

Autóba rejtett kamerával rögzítették, hogy kik vesznek részt a Tisza Párt helyi szervezetének alapításán

Titkos felvételek Nyírbogáton: A polgármester figyelte a Tisza Párt szerveződését?


Nyírbogáton politikai botrány robbant ki, miután kiderült, hogy autóba rejtett kamerával próbálták titokban rögzíteni a Tisza Párt helyi szervezetének alakuló ülésére érkezőket. Az eset a település politikai életének feszültségeit tükrözi, ahol a nemrég megválasztott független képviselő, Tuba Gábor, és a fideszes polgármester, Rizsák Ildikó között fokozódnak az ellentétek.

Tuba, aki az ülés helyszínéül saját autókereskedése irodáját biztosította, a közösségi médiában osztotta meg a felvételt, amelyen egy autó ablakába helyezett telefon látható, amely a bejáratot figyelte. Tuba azt állítja, hogy az eszköz felvételt készített az érkezőkről. A képviselő szerint Rizsák egyik városházi alkalmazottja parkolta le az autót, és azzal a céllal hagyta ott a készüléket, hogy a párt eseményére látogatókat rögzítse.


A rendőrök a helyszínre érkezve tanácsot adtak Tubának, hogy indítson magánvádas eljárást. A történtek közvetlen összefüggésben állnak azzal, hogy Tuba Gábor a júniusi önkormányzati választásokon Rizsák Ildikó kihívója volt. Rizsák végül megnyerte a polgármesteri címet, de a testületben a Fidesz kisebbségbe szorult a függetlenekkel szemben.

Tuba bejelentése szerint azoknak, akik 2026-ban kormányváltást szeretnének, a Tisza Párt nyírbogáti alakuló ülésén helyük van. A település háromezres lakosságának részvétele és politikai aktivitása kulcsfontosságú lehet a jövőben, különösen egy olyan környezetben, ahol a politikai küzdelmek már most is jelentős feszültségeket generálnak.


A polgármesteri hivatalba korábban történt betöréssel kapcsolatos nyomozás tovább bonyolítja a helyzetet. Augusztus végén a választókerület négy másik településéhez hasonlóan Nyírbogát is áldozatul esett egy betöréssorozatnak. Az önkormányzati széfből eltűnt iratok sorsát máig nem sikerült tisztázni. Az eset nyomán pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint Rizsák Ildikó valamilyen módon érintett lehet az ügyben. Tuba Gábor felajánlott egy hazugságvizsgálatot a polgármesternek, hogy tisztázhassák az önbetörés gyanúját. – számolt be róla a 24.hu

A nyírbogáti események arra utalnak, hogy a helyi politikai élet továbbra is viharos, és a közelgő országos választásokra való felkészülés már most érezteti hatását. A kérdés az, hogy a politikai csatározások mennyire befolyásolják majd a település mindennapi életét és a jövőbeli fejleményeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top