Politika

Az igen: 8 gyereknek 245 millióból épül mini bölcsőde, mutatjuk hol

A Visegrádon kialakításra kerülő nyolc férőhelyes mini bölcsőde projektje nagy lépés a városban élő családok támogatása és a gyermekek nevelésének elősegítése terén.


A beruházásra a Miniszterelnökség támogatásával, közel 245 millió forint európai uniós forrásból kerül sor a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatának keretében.


Visegrádon jelentős az igény a bölcsődés szolgáltatások iránt, mivel jelenleg hiányzik a városban a bölcsőde és a családi napközi lehetősége. A város mintegy 1700 lakosú, és a bölcsődéskorú gyermekek száma meghaladja a 45-öt.

A projekt célja a nyolc férőhelyes mini bölcsőde létrehozása, ami munkahelyeket teremt három embernek, biztosítja a játszócsoportok és időszakos gyermekfelügyelet lehetőségét, valamint programokat szervez együttműködő partnerekkel. Emellett külön hangsúlyt fektetnek a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésére és a környezettudatosság népszerűsítésére.

Az épület körül játszóudvar és zöldfelület kerül kialakításra, valamint napelemes és hőszivattyús rendszert is telepítenek, hogy környezetbarát megoldásokkal járuljanak hozzá a fenntarthatósághoz. Emellett kerékpártárolót és elektromosautó-töltő berendezést is kiépítenek a projekt keretében.


A beruházás a Széchenyi Terv Plusz program részeként valósul meg, és nagy mértékben hozzájárulhat a helyi közösség fejlődéséhez és a családok támogatásához Visegrádon.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top