Egyéb

NEMZETHALÁL vár a magyarságra: Rohamosan fogy a magyar, sokkoló előrejelzés látott napvilágot

Magyarország az Európai Unió huszonhét országa közül az ötödik helyen végzett a természetes népességfogyás tekintetében.


A legkritikusabb születésszám a fővárosban tapasztalható, míg Pest megye adatai sem mutatnak túl magas értékeket. A fővárost követően Baranya és Csongrád megyében áll a legrosszabb a helyzet.

A KSH Tér-kép kiadványa szerint Magyarország az EU huszonhét tagállamából az ötödik legnagyobb természetes népességcsökkenést tapasztalta az elmúlt időszakban – derül ki a 444 által szemlézett adatokból.

Az elmúlt évtizedek során a magyar nép jövője egyre bizonytalanabbá vált.


Negatív előrejelzések szerint az évszázad végére a népesség alig éri majd el az 5 milliót.

A hosszú távú kilátások még sötétebbek lehetnek, hiszen 2150 vagy 2200-ra a magyarság teljesen kihalhat.

A születések száma közel nyolcezerrel csökkent két év alatt, és a lakosságarányos adatok alapján a 2023-as év minden idők második leggyengébb eredményét hozta.

A Covid előtti halálozási arányokhoz tértünk vissza, míg a házasságkötések száma ötödével esett vissza.


Ha nem lennének be- és kivándorlók, akkor az ország népessége az év végén 9 557 ezer fő lett volna, de a bevándorlás miatt december végére ez a szám elérte a 9 millió 580 ezer főt.

Az egyik legmegdöbbentőbb adat az, hogy még sosem születtek ilyen kevesen Magyarországon egy év alatt.

A mostani szám majdnem háromezerrel alacsonyabb, mint az eddigi mélypont, ami 2011-ben volt.

A magyar gyermekek alacsony születési aránya valódi tragédia lehet a nemzetnek, és hozzájárulhat a nemzethalál felgyorsulásához.

A nemzethalál azt jelenti, hogy egy ország vagy egy nép nem képes fenntartani saját létszámát és kultúráját a születések számának csökkenése miatt.

Az okokat nehéz megmondani.


Néhányan a negatív politikai és gazdasági környezetet említik, mások pedig a globális születéscsökkenést tartják felelősnek.

Mindkét tényező valós problémákat jelent.

Lehet, hogy az időnkénti önreflexió és az életminőség javításának szükségessége mellett érdemes lenne magasabb életszínvonalat és jólétet megcélozni, hogy megállítsuk Magyarország gyorsuló léptekkel haladó megszűnését.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top