Egyéb

Vettek három leselejtezett konténert, és díjnyertes családi ház lett belőle

A konténerépítészet a vízi- és légi közlekedés által használt fémkonténereket használja – hihetetlenül ötletesen!


Először az 1980-as években tűntek fel az építészeti célra átalakított konténerek.

Eleinte csak kisebb, ideiglenes stúdiókat, műhelyeket rendeztek be bennük. Kedvező áruk miatt hamarosan lakásokat kezdtek építeni belőlük, ami azóta is kedvelt megoldás a kisebb költségvetésből építkezni vágyók körében.

A konténerépítészet a vízi- és légi közlekedés által használt fémkonténerekkel dolgozik.


Népszerűsége az ipar által felhasznált tulajdonságaiból ered: egy konténer tonnák százaira lett tervezve, így szinte akármit elbír, falainak erős, acél alapanyaga pedig tökéletesen ellenáll mind a mechanikai, mind a kémiai hatásoknak.


Három konténerből készült az a 120 m2-es lakóépület, mely számtalan szakmai elismerés mellett az alkotók valódi büszkesége. Nem csoda!


Az elemek közé acélgerendákat tettek, melyekkel födémet és tetőszerkezetet alakítottak ki.

A gipszkartonnal borított belső térben már semmi sem emlékeztet az ipari dobozokra.



Az épület kívülről fa borítást kapott, így teljesen besimul a környezetébe.

A zöld-tető megoldást napelemekkel és napkollektorokkal egészítették ki, melyek az épület energia- és melegvíz ellátását is biztosítják.

A közeljövő klímaproblémái humanitárius katasztrófa állapotot idézhetnek elő, amelynek során megindulhat egy újszerű népvándorlás.

Országok, országrészek néptelenedhetnek el, és számukra máshol kell biztosítani az emberhez méltó életteret.


A probléma orvosolásához talán a konténerépítészet nyújthat gyorsan adaptálható megoldást. Ezenfelül akár szezonjellegű hétvégi házként is kialakítható turisztikai pontok közelében, de időszaki kiállítások, vásárok standjai is lehetnek konténerekből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top