Politika

A pénz nyomában: Kiderült hány milliárdot adott támogatásként Szerbiának az Orbán kormány

Magyarország és a boszniai Szerb Köztársaság közötti együttműködési lehetőségekről szóló megbeszélést követően Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke közös sajtótájékoztatón számolt be a találkozójuk eredményeiről. Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarország rendelkezik saját szuverén külpolitikával, és támogatja Bosznia-Hercegovina gyors európai uniós csatlakozását.


A magyar miniszterelnök kifejezte aggodalmát amiatt, hogy az Európai Unió Bosznia-Hercegovina csatlakozási folyamatában lassú előrehaladást mutat. Ezen túlmenően azt javasolta, hogy az uniós pénzügyi felzárkóztatási forrásokat még a tagság elérése előtt kellene odaadni azoknak az országoknak, amelyeket fel szeretnének zárkóztatni.

 


Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a két ország, Magyarország és a boszniai Szerb Köztársaság, nagy perspektívát lát az együttműködésben, különösen az energetika, az infrastruktúra és a mezőgazdaság területén.


A megbeszélés eredményeként Magyarország és a boszniai Szerb Köztársaság létrehoz egy speciális bizottságot, amely háromhavonta jelentést tesz a gazdasági együttműködés állapotáról, lehetőséget adva a gyors döntésekre és a lendületes előrehaladásra. Dodik kijelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság 100 millió eurós támogatást kapott Magyarországtól a mezőgazdaság fejlesztésére, és kifejezte készségüket, hogy részt vegyenek Magyarország új, fejlett balkáni politikájában, amely az együttműködésre és a megértésre épül.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top