Politika

Hatalmas bakot lőtt Orbán Viktor – hibás volt a beszéd amit mondott

Hatalmas bakot lőtt Orbán Viktor a Néprajzi Múzeumban


A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor, október elején nagy ívű beszédet mondott a nemrégiben megnyitott Néprajzi Múzeum állandó kiállításának megnyitóján. Az esemény azonban nem a múzeum csodálatos tárgyairól vagy a kulturális örökség fontosságáról marad emlékezetes, hanem egy figyelmetlen és jelentős tévedés miatt, amit a miniszterelnök követett el. Orbán ugyanis a beszédében kijelentette, hogy “2022 májusában még a világjárvány előtt álltunk,” ami méretes bakinak bizonyult. Az ügy azért is különösen kínos, mert 2020 márciusában maga a miniszterelnök jelentette be Magyarország első koronavírusos esetét.


Ez a baki nemcsak a kormányfő precíz beszédeiről kialakított képet rombolja, hanem komoly visszhangot is kiváltott, hiszen a Covid-19 járvány a közelmúltban több mint 50 ezer magyar ember halálát okozta. Egy ilyen tévedés a közelmúlt fájdalmas emlékeit hozza felszínre, és sokan úgy gondolják, hogy a helyzet megkövetelné a nyilvános bocsánatkérést.

Orbán Viktor mindig híres volt arról, hogy nagy hangsúlyt fektet a beszédeinek színvonalára és a retorikai pontosságra. Ezért is tűnik példanélkülinek, hogy egy ilyen jelentős témában ekkora tévedés csúszott be. Ráadásul a beszéd fő üzenete éppen a magyar kultúra és hagyományok megőrzésére és ápolására koncentrált, amit az Európában zajló változások közepette különösen fontosnak tartott. A kultúra megőrzésének fontosságát hangsúlyozta, ugyanakkor a közönség figyelme a bakira összpontosult, amely elvonta a figyelmet az üzenetről.

Bár a miniszterelnök tévedése emberi dolog, sokan úgy vélik, hogy a nyilvános elnézéskérés helyénvaló lenne, különösen egy olyan témában, amely ennyire közel áll a magyarok életéhez. A járvány időszakát soha nem lehet elfelejteni, és annak pontos emlékezete rendkívül fontos a közösség számára.



forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top