Egyéb

A sztárszakács kikotyogta: ettől lesz tökéletes a palacsinta

Az első darab palacsinta nagyon sokszor nem sikerül jól és végül a kidobjuk, de az is sokszor általános gond, hogy a tészta sütés közben szárad ki. Hihetetlen, hogy a palacsintát mennyire könnyű elkészíteni, de mégis sokszor rontjuk el. Pedig léteznek apró trükkök titkok, amiknek hála ezeket elkerülhetjük és így a végén tökéletes és finom palacsintát kapunk. Mutatunk neked a 7 titkot plusz a legjobb palacsinta receptet, hogy mindig tökéletes desszertet varázsolj az asztalra, amiből mindenki repetázni akar majd.


1/7 Így kerüld el a csomókat

Mindenki találkozott már palacsintakészítés közben azzal, hogy darabos lesz. Ha ezt nem szeretnénk, érdemes átszűrni, vagy átszitázni a száraz hozzávalókat esetleg egy habverővel simára keverni. Ezzel a módszerrel csomómentes lesz és ezután már mehetnek is bele a nedves hozzávalók.

2/7 Ne keverd túl a tésztát

Ha a száraz hozzávalókat már összekevertük, laza mozdulatokkal óvatosan keverjük bele a nedves hozzávalókat. A tésztát ezután célszerű pihentetni, így az apró csomók is többnyire feloldódnak. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a tésztát ne keverjük túl annyira, hogy merev, ragacsos és sütés után gumiszerű legyen.


 

3/7 Pihentesd

Legyen az édes vagy sós palacsinta, érdemes pihenőidőt adni a kikevert tésztának. Amíg várunk addig akár a tölteléket is előkészíthetjük. A lényeg, hogy minden esetben minimum 15 percet hagyjuk állni a tésztát.

4/7 Serpenyő

Palacsintasütéskor az egyik legfontosabb dolog, hogy megfelelő serpenyőben készítsük. Érdemes teflonosat választani, viszont nem muszáj kifejezetten palacsintasütésre készített serpenyő. Inkább arra figyeljünk oda, hogy könnyű, de tartós legyen a serpenyőnk.


 

5/7 Töröld el a serpenyőt

Vannak, akik szerint, hogy a palacsintát vajban, mások szerint viszont olajban érdemes sütni. Az egyetlen gond ha palacsintát vajban sütjük az, hogy a vaj végül megég a serpenyőben. Ha szeretnénk elkerülni rossz ízű vagy megégett darabokat, csak töröljük tisztára a serpenyőt. Így két adag között elég hozzáadni ismét kevés vajat, hogy abban süssük a következő tésztát.

6/7 Figyelj a jelekre

Fontos az is, hogy palacsintasütéskor csak a palacsintákra figyeljünk. Szánjunk rá 20-30 percet a sütésre. Ha a tészták túl gyorsan barnulnak, vegyük lejjebb a hőfokot. Ha leragadnak, tegyünk a serpenyőbe több vajat vagy olajat. Amikor a palacsinták nyers oldalán néhány tisztességes buborék keletkezett és a szélei is éppen csak kezdenek megszáradni, fordítsuk meg őket.

 


7/7 A tökéletes sütési módszer

Öntsük a tésztát a serpenyőbe, majd döntsük meg az edényt, hogy a tészta egyenletesen szétfolyjon. Ezt követően körkörös mozdulatokkal forgassuk a serpenyőt, hogy szétoszlassuk a palacsintát. Ha egyenletes a tészta, már csak a forgatásra kell figyelnünk.

Ha sikerül betartanunk ezeket az alapszabályokat, már csak a tökéletes palacsinta receptre van szükségünk, amit most meg is mutatunk nektek!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top