Egyéb

Botrány a Szentmisén! Bement a Pap haragosa a templomba, majd ez történt…

Felzaklató események zavartak meg egy vasárnapi gyászmisét Szatmárcsekén, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A szertartást vezető Dobai Barnabás Ottó atya váratlanul félbeszakította a misét, amikor a falu egyik lakója, Haga Ferenc belépett a templomba.


Az atya határozottan felszólította Hagát, hogy távozzon, különben befejezi a misét. Az incidensről videó is készült, amelyet maga Haga rögzített.

Bár a képen nem sok minden látszik, a pap szavai tisztán hallhatók:

A felvételen Dobai atya így szól: „Haga Ferencet kérem, hogy ne jöjjön be… Vagy ő, vagy én… Ha nem fog eltávozni, a szentmisét befejezem.”


A Magyar Narancs utána járt a történetnek, és mindkét fél véleményét megismerte. Az kiderült, hogy az atya és Haga régóta feszült viszonyban vannak, de az ellenségeskedés okait másként látják. Haga Ferenc úgy véli, az atya ellene van, mert felesége református. Felesége egy korábbi posztban azt írta, hogy Dobai atya „vallásgyűlölő”, mivel nem ismeri el a reformátusokat. Haga szerint az atya istentelennek tartja a reformátusokat, és azt sem nézi jó szemmel, hogy a férfi és felesége az elhunyt rokonuk két gyermekét nevelik, egyikük katolikus, a másik református.
Több helyi lakos is arról számolt be, hogy már egy ideje feszültség van a pap és a közösség között. Korábban petíciót is indítottak, hogy helyezzék át az atyát egy másik egyházközségbe.

Dobai Barnabás Ottó elismerte:


Dobai Barnabás Ottó elismerte, hogy hosszú ideje rossz viszonyban vannak Hagával, de kezdetben próbált szeretettel fordulni felé. Az atya elmondása szerint többször érte sértés, mivel román származása miatt „lerománozták”. Azt is állítja, hogy Haga korábban többször zavarta meg a miséket, ezért már korábban is kitiltotta a templomból. Egy korábbi eset kapcsán megemlítette, hogy Haga felállt és kiabált vele. Az újabb incidens után az atya feljelentést fontolgat, mivel beleegyezése nélkül készült róla a videó. Határozottan cáfolta azonban, hogy Haga református vallása miatt neheztelne rá.

Az eset különösen kellemetlen volt a résztvevők számára, mivel mindez egy gyászszertartás közepén történt.

A VIDEÓT A KÖVETKEZŐ OLDALON TALÁLOD:



VIA 24.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top