Egyéb

Egy nyugdíjas felháborodott levelet írt! – OLVASD EL!!!

Egy népszerű bejegyzés kavart vihart a napokban, amely az idősebb generációk egészségügyi költségeiről és a megelőzés fontosságáról szól. Egy felhasználó azzal érvelt, hogy a nyugdíjasok ellátása hatalmas terhet ró az egészségügyi rendszerre. Éppen ezért itt az idő radikális lépéseket tenni annak érdekében, hogy ezek a költségek csökkenjenek. Egy nyugdíjas pedig reflektált erre, felháborodott levelet írt.


 

A felhasználó a következőt írta:

„A nyugdíjasok hatalmas terhet rónak az egészségügyre. Évről évre egyre több pénzt emészt fel az ellátásuk, különösen a krónikus betegségek és a rákos megbetegedések kezelése. A legtöbb betegség azonban megelőzhető lenne rendszeres szűrővizsgálatokkal és egészséges életmóddal. Miért nem tesszük kötelezővé, hogy minden 60 év feletti személy hetente kétszer tornázzon, és évente rendszeresen részt vegyen szűrővizsgálatokon?

 


Szerintem a következő intézkedésekre lenne szükség:

Kötelező heti két alkalmas torna minden 60 év feletti számára.

Rendszeres szűrővizsgálatok: melanoma, emlő, prosztata, vastagbél, valamint gégészeti rákszűrések.

Ezek az intézkedések nemcsak az egészségügyi költségeket csökkentenék hosszú távon, hanem javítanák az idősebb generáció életminőségét is. A jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, ideje cselekedni!”


 

A javaslat nem maradt válasz nélkül, számos idősebb ember szólalt fel a bejegyzés ellen. Egy nyugdíjas férfi különösen erős kritikát fogalmazott meg:

„Mindig minket, nyugdíjasokat találnak meg! Ki fogja ezt a kötelező tornát bevezetni? Hogyan akarják ezt megvalósítani? Tudják egyáltalán, hogy vannak, akik már nem tudnak mozogni? Mi lesz velük? A vidékiek meg mehetnek be a városba heti kétszer tornázni? És mit gondolnak a szűrővizsgálatokról? Én hat év múlva kaptam időpontot vastagbélvizsgálatra! Mégis hogyan akarnak minket rendszeresen szűrni, ha a várólisták ilyen hosszúak?


Ez az egész képtelenség! Biztos, hogy valami fideszes találta ki ezt is. Mi mindig a célkeresztben vagyunk, mindig a nyugdíjasokat kezdik ki, de senki sem gondol ránk, amikor az ellátás megszervezéséről van szó.”

Forrás: MSN / ESZ / Gnews




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top