Egyéb

Kerülje el a BRUTÁLIS SZÁMLÁT! EZT mindenképpen tegye meg!

A hideg idő és a fagy komoly károkat okozhat a talajban található vagy fűtetlen pincékben elhelyezett vízmérőkben. Ajánlott időben gondoskodni a szükséges megelőző intézkedésekről, hogy elkerüljük a felesleges kiadásokat. A jogszabályok előírják, hogy ha a fagy kiengedése után vízelfolyás, mérőcsere vagy javíthatatlan károk keletkeznek, annak költségeit a felhasználónak kell viselnie, mivel a vízmérő védelme az ő felelőssége.


Ahogy közeledik a hideg idő, különösen éjszakánként, már most érdemes téliesíteni a vízmérőket, vízvezetékeket és egyéb szerelvényeket.

ERRE KELL NAGYON FIGYELNIE:

Mit jelent ez a mindennapi gyakorlatban? A télen nem használt ingatlanoknál fontos a vízhálózat teljes víztelenítése, a vízmérőakna letakarása és szigetelése. Ajánlott rendszeresen ellenőrizni az ingatlant, hogy minél hamarabb észrevegyük a lehetséges károkat.


A télen is lakott ingatlanok esetében gondoskodni kell a vízmérőakna megfelelő szigeteléséről. Kiemelt figyelmet kell fordítani azokra a vezetékekre is, amelyek kevésbé védett helyen, például a pincében vagy külső falakon futnak, ezeket is érdemes szigetelni.

A kerti csapokat le kell vízteleníteni, és érdemes odafigyelni a telepített öntözőrendszerekre is, mert bár sok esetben fagyállóak, a víztelenítés meghosszabbíthatja az élettartamukat.

FONTOS MÉG:

Amikor a fagyos idő után enyhülés következik be, ellenőrizni kell a vízmérőt. Ha a vízmérő csillagkereke forog anélkül, hogy megnyitnánk a csapot, vagy a mérő üvege megrepedt, esetleg a számlálószerkezet eldeformálódott, és nincs víz a lakásban, valószínűleg csőtörés történt, amiről azonnal értesíteni kell a szolgáltatót. Ebben az esetben a vízszolgáltató hibabejelentő számát kell hívni, amely megtalálható a vízdíjszámlán.


Fontos hangsúlyozni, hogy minden vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton történik, a felhasználó számláját terheli, mivel a tulajdonában lévő vezetékrendszer meghibásodása okozza a veszteséget.

 

Miért éri meg védeni a vízmérőnket a hideg ellen? – Megtakarítjuk az elfolyt víz árát. – Elkerüljük egy új vízmérő költségét (a beszerelés és kiszállás 20 mm átmérőig 16 878 Ft). – Az üzembe helyezés díja munkaidőben 18 857 Ft, 15 óra után 22 612 Ft, szombaton 23 506 Ft. – A vízmérő hitelesítési díja és a vezetékek javításának költségei is elkerülhetők.


Milyen jelei vannak annak, ha a vízmérő elfagyott? – A lakásban nem jön, vagy csak alig jön víz a csapból. – A vízmérő üvege szilánkokra tört, vagy a számlálószerkezet eldeformálódott.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top